Antena 3 CNN Politică Scandalul din PDL ia amploare. Baconschi: Cezar Preda a intrat în Parlament de pe locul 3

Scandalul din PDL ia amploare. Baconschi: Cezar Preda a intrat în Parlament de pe locul 3

Scandalul din PDL ia amploare. Baconschi: Cezar Preda a intrat în Parlament de pe locul 3
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2013   •   13:11

Fostul ministru Teodor Baconschi a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că este solidar cu Sever Voinescu şi aminteşte că organizaţia Buzău a PDL, condusă de Cezar Preda, a obţinut sub 10% la locale, iar la parlamentare sub media partidului, Preda intrând de pe locul 3 în Parlament, informează Mediafax.
   
"Sever Voinescu a cerut un congres PDL mai rapid, cu miza schimbării conducerii. După locale, când PDL şi-a propus 25% şi a luat 23, s-a făcut o convenţie fulger şi Emil Boc a plecat, deşi recâştigase, la limită, Clujul, aminteşte Baconschi, menţionând şi că, după parlamentare, când ţinta declarată fusese de 30%, ARD a obţinut circa 16%, între cele două scrutine PDL pierzând un milion de alegători.
   
"Cezar Preda, a cărui organizaţie de Buzău a realizat un scor sub 10% la locale, a fost promovat în vară PVP (prim-vicepreşedinte - n.r.) PDL. La parlamentare, scorul său a fost tot sub media partidului pe ţară, dar omul a avut iarăşi ?noroc?, intrând la redistribuire de pe locul 3. Acum, dl Cezar Preda cere furios excluderea din PDL a lui Sever Voinescu. Sunt solidar cu dl Voinescu. Nu el este vinovat de faptele rezumate mai sus", mai scrie Baconschi.
   
Eurodeputatul PDL Cristian Preda a scris, pe blogul său, că este solidar cu Sever Voinescu, ameninţat cu excluderea din partid de către Cezar Preda şi aminteşte că prim-vicepreşedintele PDL a şi alegerile locale, când a candidat la şefia CJ Buzău, şi pe cele generale, într-un colegiu din judeţ.
  
În opinia lui Cristian Preda, "PDL nu are nevoie de un ţap ispăşitor (sau mai mulţi), ci de un reformator (sau mai mulţi)".
   
"Reamintesc cititorilor acestui blog că dl. Cezar Preda a pierdut şi alegerile locale, când a candidat la şefia Consiliului Judeţean Buzău, şi pe cele generale, într-un colegiu din acelaşi judeţ", mai scrie Cristian Preda.
   
La rândul său, Theodor Paleologu a scris, pe Facebook, că lucrul cel mai bun pe care-l poate face un partid care a pierdut este să se deschidă, să se democratizeze, să aducă din nou aproape pe cei nemulţumiţi".
   
Cezar Preda îl acuză pe Voinescu de faptul că în campania electorală a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD.


×
Subiecte în articol: cezar preda Sever Voinescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close