Antena 3 CNN Politică Scandalul Mircea Băsescu şi reacţia Preşedinţiei: Cine "intoxică", "minte" şi "speculează"? (VIDEO)

Scandalul Mircea Băsescu şi reacţia Preşedinţiei: Cine "intoxică", "minte" şi "speculează"? (VIDEO)

Scandalul Mircea Băsescu şi reacţia Preşedinţiei: Cine "intoxică", "minte" şi "speculează"? (VIDEO)
25 Aug 2009   •   21:53

Preşedintele Traian Băsescu a strâmbat din nas, atunci când a fost rugat să răspundă la acuzaţiile că s-a folosit de instituţii pentru a acoperi urmele afacerilor cu potenţial periculos ale fratelui său. Cea incriminată de Sorin Roşca Stănescu se referă la descărcarea muniţiei din Taiwan pentru a fi distrusă la Băbeni.

La sesizarea DGIPI, ofiţerii din Vâlcea au anchetat în ianuarie opt persoane bănuite că ar fi oprit de la distrugere 127 de tone de TNT pe care urmau să le înstrăineze.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu arată că Interpol a cerut românilor date despre un libanez suspectat că a finanţat terorişti. Acesta e asociat într-o firmă cu un fost ofiţer din contra-spionajul militar, care a recunoscut că a făcut afaceri cu Mircea Băsescu.

Acestea, dar şi alte subiecte, au fost dezbătute, pe larg, de către Liviu Dragnea, vicepreşedinte PSD, Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL şi Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Pe zi ce trece, scandalul în care este implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu se complică din ce în ce mai tare. În presă apar tot mai multe informaţii cu privire la implicarea lui Mircea Băsescu în afaceri cu muniţie. Cu toate acestea, însă, fratele preşedintelui continuă să nege dezvăluirile făcute.

Cât priveşte reacţia lui Traian Băsescu, aceasta se rezumă la un comunicat concis remis de către purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan.

"Este inacceptabil ca bătălia politică să se poarte cu mijloace precum intoxicarea, minciuna sau speculaţiile fără legătură cu realitatea. Atacurile la adresa preşedintelui României vor continua", se arată în comunicatul respectiv.

În cadrul emisiunii Ştirea Zilei a fost prezentat un material în care sunt prezentate evenimentele din ultima perioadă în care fraţii Băsescu joacă rolul principal. Evenimente în care termeni precum "intoxicare", "minciună" sau "speculaţii" par a fi definiţi mai degrabă de comportamentul familiei prezidenţiale.





Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Stirea Zilei mircea basescu minciuna
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close