Antena 3 CNN Politică SCANDALUL pe tema votului în cazul Şova nu se mai termină. Ce a anunţat PNL

SCANDALUL pe tema votului în cazul Şova nu se mai termină. Ce a anunţat PNL

SCANDALUL pe tema votului în cazul Şova nu se mai termină. Ce a anunţat PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Apr 2015   •   07:56
Scandalul pe tema votului prin care Dan Şova şi-a păstrat imunitatea pare că nu se mai termină în Senat.
 
Hotărârea în baza căreia Camera Superioară a Parlamentului a respins cererea de arestare a lui Dan Şova a fost publicată în Monitorul Oficial. 
 
Documentul a căpătat astfel valoare juridică, dar PNL a anunţat deja că va contesta la CCR această decizie.
 
Biroul permanent al Senatului a decis emiterea unei hotărâri potrivit căreia nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru arestarea lui Dan Şova. 
 
Scandalul în cazul Şova a început pe 25 martie, când senatorul a scăpat de arestarea cerută de DNA, în baza unui vot controversat. Au fost 79 de voturi pentru şi 67 împotrivă. Deşi arestarea lui Şova a fost votată favorabil de majoritatea senatorilor prezenţi, rezultatul a fost considerat împotriva arestării, pentru că nu s-a întrunit o majoritate calificată, adică jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. 
 
Potrivit Constituţiei, cererile de arestare sunt încuviinţare cu jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi, însă regulamentul Senatului prevedea la acea dată o majoritate a senatorilor în funcţie. 
 
Ulterior, regulamentul a fost schimbat, însă tot lipsea o hotărâre scrisă de respingere a reţinerii şi arestării lui Şova. 
 
Curtea Constituţională a decis, pe 8 aprilie, că Senatul este obligat să redacteze hotărârea, să o comunice autorităţilor competente şi să o publice în Monitorul Oficial.   

Dan Şova se plânge de tergiversarea dosarului său

Şova este urmărit penal, din august 2014, pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Dan Şova, MIRUIT în Parlament de o senatoare UNPR: Eu cred în nevinovăţia colegului meu
 
Aproximativ 100 de persoane au protestat la Universitate, faţă de respingerea în Senat a arestării lui Dan Şova

×
Subiecte în articol: dan sova

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close