Antena 3 CNN Politică Scandalul politic continuă în România. Bombele care vor exploda la început de an

Scandalul politic continuă în România. Bombele care vor exploda la început de an

Scandalul politic continuă în România. Bombele care vor exploda la început de an
24 Dec 2018   •   19:26

Războiul politic se va înteții de aceste Sărbători. Alessandra Stoicescu a prezentat bombele care vor exploda la începutul anului 2019.

Acuzarea de înaltă trădare a președintelui Klaus Iohannis.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat că aceasta se va face cel mai probabil anul viitor.

„Da, anul viitor. Să vedem dacă se poate face demersul acesta în timpul vacanței parlamentare sau trebuie să așteptăm începerea sesiunii parlamentare", a declarat Liviu Dragnea.

Iohannis confiscă Guvernul. Ce pregătește PSD

CCR a transmis că  Iohannis nu şi-a exercitat atribuţiile constituţionale când nu a luat act de demisiile a doi miniştri şi nu a constatat vacantarea posturilor, se arată în motivarea deciziei prin care CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi şeful statului.

CCR mai reţine că demisia este un act juridic unilateral de voinţă al titularului funcţiei, nefiind susceptibilă de control sau aprobare, aceasta fiind adusă la cunoştinţă cu scopul de a se lua act de ea.
 

Tudorel Toader nu-l slăbește pe Iohannis

Tudorel Toader a anunțat că îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis documentele cu privire la revocarea lui Augustin Lazăr. Ministrul Justiției a spus că actele vor fi trimise pe 27 decembrie.

”În data de 27 decembrie dimineața, voi trimite preşedintelui Klaus Iohannis, documentele privitoare la revocarea lui Augustin Lazăr. Eu am pregătit actele. Mă bazez pe 132 din Constituție. Mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358. În opinia mea, nu putem călca în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general”, a zis Toader.

×
Subiecte în articol: România bombe Iohannis Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close