Antena 3 CNN Politică Scandări antiguvernamentale şi anti-Băsescu la o acţiune organizată de un parlamentar PDL (VIDEO)

Scandări antiguvernamentale şi anti-Băsescu la o acţiune organizată de un parlamentar PDL (VIDEO)

Scandări antiguvernamentale şi anti-Băsescu la o acţiune organizată de un parlamentar PDL (VIDEO)
Sursa foto: Daniel Oajdea
20 Mai 2010   •   14:34

Aproximativ 200 de persoane au participat, joi, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, la o adunare publică organizată de deputatul PDL Daniel Oajdea, parlamentar al Puterii care s-a opus public în ultimele zile reducerii pensiilor şi salariilor mici. Manifestaţia s-a transformat într-un prilej de scandare de lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Organizată de deputatul PDL de Iaşi Daniel Oajdea, acţiunea a fost anunţată ca fiind o adunare publică la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai pensionarilor, cu scopul de a fi găsite soluţii pentru ca Guvernul să nu reducă pensiile şi salariile mici şi a le înainta către Guvern sub forma unei platforme comune.

"Fac parte din partidul de guvernământ, dar nu sunt de acord cu reducerea pensiilor şi salariilor mici. Înaintea acestor măsuri, Guvernul are obligaţia morală să reducă veniturile categoriilor privilegiate, adică ale acelor oameni care încasează miliarde de lei", a declarat Daniel Oajdea de la tribună, în timp ce asistenţa scanda "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu".



Mica manifestaţie nu a fost scutită de incidente. Un membru PSD Iaşi a dorit să urce la tribună pentru a lua cuvântul, dar a fost oprit de organizatori. Jandarmii aflaţi în zonă au intervenit pentru aplanarea conflictului.

"Este o demagogie. A chemat cinci oameni de-ai lui şi spune că e de partea poporului. De ce nu m-a lăsat să vorbesc", a reclamat Alexandru Florin, cel împiedicat să vorbească de la tribună. El a recunoscut că este membru al PSD Iaşi.

Acţiunea s-a încheiat în jurul orei 13.30, Daniel Oajdea anunţând că va mai organiza adunări publice în centrul
municipiului. Cei prezenţi au fost invitaţi să semneze o petiţie prin care să-şi exprime nemulţumirea faţă de reducerea salariilor şi a pensiilor mici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deputat masuri reducere pensii salarii
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close