Antena 3 CNN Politică Scenariul "Ponta, la DNA". Procurorii ar putea să-l cheme pe premier la audieri

Scenariul "Ponta, la DNA". Procurorii ar putea să-l cheme pe premier la audieri

Scenariul "Ponta, la DNA". Procurorii ar putea să-l cheme pe premier la audieri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Feb 2014   •   21:03
Premierul Victor Ponta ar putea să ajungă la DNA, în cazul ordonanţei privind funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) - acesta este un scenariu care există în prezent pe piaţă şi a fost prezentat joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Potrivit acestui scenariu, prim-ministrul s-ar putea trezi cu procurorii la uşă sau ar putea fi invitat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
 
Ordonanţa pentru care DNA cere urmărirea penală a vicepremierului Daniel Chiţoiu este semnată nu numai de acesta, ci şi de Victor Ponta.
 
Ordonanaţa de urgenţă privind funcţionarea ASF a fost contrasemnată de fostul ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, de ministrul pentru Buget Liviu Voinea şi contrasemnată de premierul Victor Ponta.
 
Astfel, dacă Daniel Chiţoiu a comis o ilegalitate, aşa cum susţin procurorii, acelaşi lucru l-ar fi făcut şi Victor Ponta.
 
În aceste condiţii, procurorii s-ar putea să-l cheme la şeful Guvernului la DNA, dar să nu solicite începerea urmăririi penale în cazul premierului "dacă nu se cade", a comentat Adina Anghelescu, jurnalist la Lumea justiţiei.
 
Mai mult, ar fi posibil şi ca preşedintele să-l suspende pe premier. Acest lucru se poate întâmpla numai dacă se începe urmărirea penală în cazul lui Victor Ponta şi Parlamentul este de acord cu suspendarea prim-ministrului.

Citiţi şi Interceptări. Soţia vicepremierului Chiţoiu: "Aia e o ciufută şi o nebună şi spune şi peste tot (...). N-are rost să te complici cu proasta aia"
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close