Antena 3 CNN Politică Scheleții din dulapurile noilor miniștri propuși de premierul Cioloș

Scheleții din dulapurile noilor miniștri propuși de premierul Cioloș

Scheleții din dulapurile noilor miniștri propuși de premierul Cioloș
Sursa foto: Foto. gov.ro
06 Iul 2016   •   09:00

Nominalizaţii pentru cele patru ministere ar putea depune astăzi jurământul la Cotroceni, după ce preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerile. Directorul general adjunct al Tarom, Sorin Buşe ar urma să devină noul ministru al transporturilor, în timp ce rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru îl va înlocui la Educaţie pe Adrian Curaj.

Totodată, şeful cancelariei premierului Cioloş va deveni ministru al Comunicaţiilor, iar ambasadorul româniei în Canada, Maria Ligor, se va întoarce în ţară pentru a conduce portofoliul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Sorin Buşe, propunerea premierului pentru Ministerul Transporturilor, este fostul director general adjunct al Tarom. Conform Capital.ro, Buşe a refuzat funcţia de manager al Tarom din cauză că salariul de 10.000 de euro i s-a părut prea mic, însă în postul de ministru îl aşteaptă un salariu mult mai modest. Sorin Buşe a fost timp de cinci ani director pe Romania al unei mari companii producatoare de automobile. Are 56 de ani, este căsătorit şi tatăl a doi copii si s-a specializat în management în Franţa şi Canada.

Pentru ministerul Educaţiei, Dacian Cioloş l-a propus pe rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru. Acesta este membru şi în comisia care analizează plagiatele, comisie care a recomandat de curând retragerea titlului de doctor acordat lui Victor Ponta. La 56 de ani, viitorul  ministru al educaţiei este doctor în filosofie şi a publicat trei cărţi.

La Ministerul Comunicatiilor, Marius Bostan a fost înlocuit cu Dragos Tudorache. Acesta este actualul şef al cancelariei premierului. În vârstă de 41 de ani, Tudorache a fost, între 2013 si 2015, şeful unei unităţi de Coordonare şi Strategie a Comisiei Europene.

Maria Ligor este propunerea pentru ministerul Delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni. Este diplomat de carieră din 1996. În prezent, este ambasadorul României în Canada, dupa ce, timp de cinci ani, a fost ambasadorul Romaniei în Spania. În vârstă de 49 de ani, Maria Ligor a fost director general pentru Afaceri Europene în Ministerul Afacerilor Externe, pe vremea când premier era Călin Popescu Tăriceanu.*****

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close