Antena 3 CNN Politică Schimb de scrisori între Băsescu şi Geoană cu privire la Legea pensiilor

Schimb de scrisori între Băsescu şi Geoană cu privire la Legea pensiilor

Schimb de scrisori între Băsescu şi Geoană cu privire la Legea pensiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Oct 2010   •   15:07

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis vineri, o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, în care solicită "adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice”.

Şeful statului precizează că adoptarea acestei legi reprezintă "o condiţionalitate pe care România şi-a asumat-o prin semnarea Scrisorii de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional” şi, totodată, „o necesitate pentru adoptarea, în termen legal, a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„Având în vedere faptul că în data de 7 octombrie a.c., în temeiul art. 77 alineatul 2 din Constituţia României, am adresat Parlamentului solicitarea de a reanaliza oportunitatea reducerii vârstei de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani, prin prezenta scrisoare vă solicit, ca în conformitate cu atribuţiile dumneavoastră legale, în calitate de Preşedinte al Senatului României, să aveţi în vedere dezbaterea şi aprobarea cât mai urgent posibil a acestei solicitări formulate”, mai menţionează Traian Băsescu în scrisoare.

Mircea Geoană i-a răspuns tot în scris lui Traian Băsescu că un act normativ de o asemenea importanţă trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului „în calitatea sa de organ reprezentantiv suprem al poporului român" deoarece „afectează în mod direct mai bine de cinci milioane de români”, relatează Mediafax.

De asemenea, Mircea Geoană s-a declarat de acord cu opinia şefului statului, pe baza căreia a şi fost formulată cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, potrivit căreia este necesar ca în lege vârsta de pensionare să fie redusa şi diferenţiată.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană scrisoare legea pensiilor
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close