Antena 3 Politică Schimb dur de replici în plenul Senatului între Alina Gorghiu şi Traian Băsescu

Schimb dur de replici în plenul Senatului între Alina Gorghiu şi Traian Băsescu

20 Feb 2017   •   18:21
Schimb dur de replici în plenul Senatului între Alina Gorghiu şi Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres

Senatorii Alina Gorghiu şi Traian Băsescu au avut un schimb dur de replici luni, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor pe OUG 13. Fosta preşedintă a PNL i-a reproşat senatorului PMP că nu cunoaşte Constituţia, fostul şef al statului replicându-i că el este inginer, dar un inginer mai bun decât un jurist de cameră de comerţ, scrie News.ro.

”Azi am făcut un lucru inedit. Am fost deputat în două legislaturi şi acum sunt senator, dar nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe deja abrogate. Sigur, am creat un precedent (…) Guvernul a făcut o greşeală uriaşă şi au procedat neconstituţional pentru că s-au prevalat de urgenţă, (…) au vizat interesele unei clientele (…) Liberalilor, care m-au suspendat, alături de PSD, pentru a putea controla Justiţia, le mulţumesc că au preluat discursul meu”, a declarat Traian Băsescu de la tribuna Senatului.

Replica a venit imediat din partea senatoarei PNL, Alina Gorghiu, care l-a acuzat pe fostul preşedinte că nu cunoaşte domeniul despre care vorbeşte. ”Când eşti un fost preşedinte de stat, ai datoria în plenul Senatului să spui adevărul, chiar dacă nu cunoşti foarte bine domeniul. Eu nu o să vorbesc despre vânt în pupa sau tangaj, dar nu tot sistemul judiciar e în eroare şi numai domnul Băsescu ştie care-i adevărul”, a declarat Gorghiu.

Traian Băsescu s-a folosit şi el de dreptul la replică şi a făcut aluzie la trecutul Alinei Gorghiu, care a fost jurist la Camera de Comerţ a României. ”Aş vrea să fac o precizare fără a mă adresa doamnei Gorghiu. Constituţia nu este gestionată de domnul Vlasov de la Camera de comerţ (…) Recunosc că sunt inginer, dar un inginer mai bun decât un jurist de Cameră de comerţ”, i-a replicat Băsescu Alinei Gorghiu.

Fosta şefă a liberalilor a luat din nou cuvântul spunând că nu-şi va irosi dreptul la replică ”pentru replici de doi lei”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close