Antena 3 CNN Politică Schimb dur de replici între Lucian Romaşcanu (PSD) şi Oana Cambera (USR): "Este incredibil!"

Schimb dur de replici între Lucian Romaşcanu (PSD) şi Oana Cambera (USR): "Este incredibil!"

Schimb dur de replici între ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu (PSD) şi Oana Cambera (USR) pe tema scandalului de la Teatrul Naţional Bucureşti.

Schimb dur de replici între Lucian Romaşcanu (PSD) şi Oana Cambera (USR): "Este incredibil!"
Sursa foto: Facebook | Lucian Romaşcanu | Oana Cambera
de Alin Tarnovschi    |    30 Mar 2022   •   15:59

Parlamentarii USR şi-au retras moţiunea împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, pentru că nu aveau numărul necesar de semnături.

Ministrul a explicat, în direct la Antena 3, că o anchetă a fost demarată în ceea ce priveşte scandalul propagandei de la Teatrul Naţional Bucureşti.

"În primul rând, sper că putem sublinia stupiditatea demersului. Să nu fi în stare să strângi 50 de semnături e rău. E primul fapt rău. Al doilea e să furi. Nu există greşeli. Este un furt. Acel domn ştie că a semnat o dată la poziţia 4 şi o dată la poziţia 27.

Este un furt care va trebui sancţionat într-un fel sau altul, dar dincolo de asta, la Teatrul Naţional Bucureşti, a fost un eveniment grav pentru că s-a încercat a se face propagandă din partea cuiva pe care sperăm ca ancheta să îl identifice, iar astăzi, din ce am înţeles de la domnul manager Mircea Rusu, a fost la Poliţia Sector 1 pentru declaraţii.

Corpul de Control al Ministerului Culturii este deja acolo de ieri. Vom avea, probabil, într-o săptămână, toate informaţiile.", a declarat Lucian Romaşcanu.

Totodată, Lucian Romaşcanu a declarat că deputatul USR Iulian Bulai a devenit un fel de "SMURD al USR-ului".

"Cu tot respectul pentru cei care au votat USR, domnul Bulai este pus pe intervenţii de urgenţă. Este SMURD-ul USR-ului. Le mai pune nişte oxigen să îşi revină în spaţiul public. Nu poate fi credibilă o astfel de acţiune împotriva mea sau a unui manager înainte de a exista o concluzie a unui raport.

Dânşii mă somează să îl trimit în şase ore şi ei nu sunt în stare să strângă 50 de semnături. Nu este cazul să facem astfel de demersuri care pot destabiliza o instituţie importantă cum este Teatrul Naţional Bucureşti. Acolo se joacă, acolo Mircea Rusu face zece premiere cum nu a mai fost de mult, acolo e programul pe două luni înainte cum nu a mai fost de mult. E un manager bun, sigur că va exista un concurs şi nu ştiu dacă va participa sau nu", a precizat ministrul Culturii.

Scandal în Parlament! Un deputat USR i s-a adresat în rusă ministrului Culturii | ”Dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în rusă”

De cealaltă parte, USR, prin vocea deputatului Oana Cambera, a precizat că scandalul încearcă să "devieze adevărata problemă" de la Teatrul Naţional Bucureşti.

"Consider că, în primul rând, încearcă să se devieze problema reală pe care o avem, respectiv transformarea acestei instituţii de cultură într-o platformă de propagandă şi vreau să subliniez că în afară de acest eveniment, nu a fost singurul incident. Teatrul Naţional a refuzat să proiecteze steagul Ucrainei şi mai avem şi o declaraţie a actorului Mihai Călin care nu a fost lăsat să facă anumite declaraţii de susţinere a luptei Ucrainei şi a societăţii civile care se implică în susţinerea refugiaţilor", a declarat Oana Cambera.

Anchetă internă la Teatrul Național București după ce spectatorii au primit un ziar naționalist | Ministrul Culturii: ”Nimeni din conducere nu a fost informat”

Lucian Romaşcanu a răspuns că este decizia managerului dacă pune un alt steag decât cel al României acolo.

"Teatrul Naţional împreună cu Ministerul Culturii au fost în prima linie a susţinerii refugiaţilor, cu autocar, cu spaţii de cazare. Acum facem delict de opinie? S-a întors Ana Pauker la telefon la dumneavoastră?", a mai precizat ministrul Culturii.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close