Antena 3 CNN Politică Se apropie termenul dat de Băsescu Guvernului. Vezi ce gafe au făcut miniştrii de-a lungul timpului

Se apropie termenul dat de Băsescu Guvernului. Vezi ce gafe au făcut miniştrii de-a lungul timpului

Se apropie termenul dat de Băsescu Guvernului. Vezi ce gafe au făcut miniştrii de-a lungul timpului
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Aug 2010   •   13:04

Cu remanierea care bate la uşă, miniştrii îşi evaluează şansele. Bâlbele unora au demonstrat de mai multe ori că, în Cabinetul Boc, nu ştie stânga ce face dreapta. Campionii la capitolul gafe sunt miniştrii Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu. Ministrul de Finanţe a văzut chiar şi cartonaşul galben, fluturat de Emil Boc, iar multe voci din PDL spun că în această toamnă îl va primi pe cel roşu.

Seria gafelor a fost inaugurată de Sebastian Vlădescu. Ministrul Finanţelor venea cu veşti bune în februarie şi anunţa ?primăvara economică?, adică ieşirea din criză.

"Poate în economie nu e primavara pe care ne-am dorit-o, e o iarna care în niciun caz nu e atât de rea ca cea de afară. Cred ca mlădiţele primăverii vor răsări şi în economia românească, chiar din acest an" declara Vlădescu pe 11 februarie 2010

La nici 4 luni distanţă, ne anunţa senin, de la tribuna Parlamentului, că ar fi putut să ne mai mintă încă 6 luni că România o duce bine. De fapt ne spunea că situaţia ţării nu este deloc bună.

Tot în luna februarie, Sebastian Vlădescu lansa ideea impozitării pensiilor. La doar câteva zile era taxat de premier care declara că Guvernul nici nu s-a gândit la aşa ceva şi că totul nu este decât o nouă filozofie fiscală a lui Vlădescu. Imediat a ieşit şi ministrul de Finanţe şi a spus că nu există niciun fel de intenţie a impozitării pensiilor. Între timp, s-a dovedit că, la prima declaraţie, din păcate, Vlădescu nu ne-a minţit.

Şi pe Mihai Şeitan l-a luat gura pe dinainte şi a spus că statul nu va mai acorda alocaţii tuturor copiilor. Reacţia democrat-liberalilor a venit prompt. Nici vorbă de aşa ceva. Şi nu era prima dată când Mihai Şeitan contrazicea, fără şă-şi dea seama, linia partidului. Pe 18 februarie, ministrul muncii spunea că angajaţii din armată, poliţie şi servicii speciale vor plăti contribuţii sociale duble din 2011. Probabil că nu era la curent cu declaraţiile premierului care, cu doar câteva zile în urmă, dădea asigurări că aceste categorii sociale nu vor fi afectate.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: guvern ministri
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close