Antena 3 CNN Politică Se ascut din nou cuțitele în coaliție. USR-PLUS, mesaj tranșant pentru PNL și UDMR

Se ascut din nou cuțitele în coaliție. USR-PLUS, mesaj tranșant pentru PNL și UDMR

USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice, anunță formațiunea politică după ședința Biroului Național de joi seara.

Se ascut din nou cuțitele în coaliție. USR-PLUS, mesaj tranșant pentru PNL și UDMR
de Gabriel Dano    |    12 Aug 2021   •   21:11

„Banii din PNDL 1 și 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtași în replicarea unor practici de alocări discreționare de bani către clientela de partid și cu investiții fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale.

În ciuda declarațiilor din spațiul public nu a existat un acord în coaliție pe acest program. USR PLUS susține organizarea unei dezbateri largi pe tema programului de dezvoltare locală pentru a nu repeta ceea ce a făcut PSD. Există deja o serie de recomandări EFOR de care trebuie să ținem cont pentru a avea rezultate. Inclusiv structurile autorităților publice locale trebuie să fie consultate cu privire la nevoile reale de investiții pe care le au în acest moment și de capacitatea locală de a susține aceste investiții”, arată un comunicat.

USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici și un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării. „Dezvoltarea locală se face doar cu cofinanțare locală pentru orice fel de investiție din bugetul național. USR PLUS a cerut deja în ședința de Guvern o evaluare a rezultatelor PNDL 1 și 2 și propune reluarea subiectului la următoarea ședință a coaliției cu cifre pe masă”, încheie comunicatul.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, anunţa demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale. Bugetul multianual va fi de aproximativ 50 de miliarde de lei. „Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei”, transmitea Orban.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close