Antena 3 CNN Politică Se caută premier: Liderii partidelor, întruniţi pentru noi consultări

Se caută premier: Liderii partidelor, întruniţi pentru noi consultări

Se caută premier: Liderii partidelor, întruniţi pentru noi consultări
Sursa foto: Palatul Victoria
14 Oct 2009   •   09:11

Liderii Alianţei PSD+PC, PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale se aşează din nou la masa tratativelor, astăzi, de la ora 12. Au ajuns deja la o variantă comună: un guvern de tehnocraţi, condus de primarul Sibiului, Klaus Johannis, care să asigure organizarea alegerilor prezidenţiale. Johannis este invitat la sediul Senatului pentru discuţii "clarificatoare".

Varianta ca primarul Sibiului să vină la Palatul Victoria a fost tranşată de PSD şi PNL imediat după consultările de la Cotroceni cu şeful statului, de la care Alianţa PSD+PC a lipsit. În schimbul acesteia s-a ales o discuţie între partidele care formează acum o majoritate.


Liderii PNL i-au vorbit chiar şi şefului statului despre un premier independent, dar această independeţă nu a fost chiar pe placul preşedintelui Traian Băsescu.

Victor Ponta: Mergem în faţa preşedintelui cu o singură variantă - guvern de tehnocraţi

Înainte de consultările dintre partide, vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că îi vor prezenta preşedintelui Traian Băsescu o singură propunere - aceea de a avea un prim ministru şi miniştri tehnocraţi.

Victor Ponta susţine că miniştrii nu trebuie să fie implicaţi politic, astfel încât deciziile lor să nu fie umbrite de voinţa candidatului politic la prezideţiale.

"După consultări vom avea o decizie comună (...) Dacă vrea să discute preşeditnele cu noi, vom discuta în mod sigur", a mai declarat Ponta.


De cealaltă parte, PD-L l-ar vrea în continuare pe Emil Boc, chiar dacă a fost demis de Parlament.

Emil Boc nu a dezvăluit însă dacă acceptă sau nu avansarea sa ca premier într-un nou Guvern. În plus, se pare că această variantă nu este nici pe placul preşedintelui Băsescu.

Surse citate de cotidianul Gândul dezvăluie reacţia şefului statului la nominalizarea lui Boc.

"Voi sunteţi nebuni? Suntem o ţară europeană, cum aş putea eu să nominalizez un premier care tocmai a fost demis?", le-ar fi spus şeful statului democrat-liberalilor.

Antena3.ro




×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close