Antena 3 CNN Politică Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţia de consilier prezidenţial

Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţia de consilier prezidenţial

Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţia de consilier prezidenţial
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Iul 2012   •   23:33

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie, după ce preşedintele suspendat Traian Băsescu a semnat respectivul decret încă de vineri, informează Agerpres.

Decretul pe care Băsescu l-a semnat la finalul săptămânii trecute precizează faptul că eliberarea din funcţie a lui Lăzăroiu se face începând de luni, 9 iulie.

"Da, e adevărat. Am cerut eliberarea din funcţie. Nu cred că pot fi consilierul lui Crin Antonescu. Sper că sunteţi de acord. Mă întorc după 29 iulie", a scris Lăzăroiu pe contul său de Facebook.

Joia trecută, Traian Băsescu a semnat şi decretul privind eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Ştefan Deaconu, începând cu data de 25 iulie.

Pe 14 iunie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Lăzăroiu a mai deţinut funcţia de consilier prezidenţial în perioada martie 2007 - aprilie 2011, fiind coordonatorul Departamentului de planificare şi analiză politică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe 28 aprilie 2011, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială încetând de la 1 mai, prin acordul părţilor.

Lăzăroiu preciza, atunci, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

Sebastian Lăzăroiu a plecat de la Cotroceni în urma unor declaraţii critice la adresa unor lideri UDMR. El declara într-un interviu că, în timp, UDMR nu va mai exista ca atare, iar curentele din UDMR vor fi absorbite în 10-15 ani de partidele politice româneşti.

Ulterior, pe 3 iunie 2011, Lăzăroiu a fost numit ministru al Muncii, iar pe 16 septembrie, preşedintele Băsescu a semnat decretul de revocare.

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit, în 2009, lui Sebastian Lăzăroiu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, ''în semn de apreciere a competenţei, loialităţii şi profesionalismului dovedite în promovarea şi afirmarea intereselor României''.



×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close