Antena 3 CNN Politică Secretar de stat, în greva foamei. Haller Istvan acuză Guvernul de discriminare

Secretar de stat, în greva foamei. Haller Istvan acuză Guvernul de discriminare

Secretar de stat, în greva foamei. Haller Istvan acuză Guvernul de discriminare
02 Oct 2008   •   22:03

Haller Istvan, membru al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu rang de secretar de stat, a intrat joi în greva foamei. Haller acuză Guvernul că nu a făcut nimic pentru rromii din Hărădeni, cu toate că, în urmă cu trei ani, la CEDO, şi-a luat angajamentul să reconstruiască locuinţele distruse în urma unui conflict inter-etnic.
Haller Istvan acuză Guvernul că a minţit Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Executivul trebuia să construiască trei case, pentru familiile ale căror locuinţe au fost incendiate în evenimentele de la Hădăreni, dar şi o hală care să fie la dispoziţia firmelor care angajează oamenii din zonă. Aceste măsuri au fost dispuse de CEDO, însă executivul nu a alocat niciodată banii necesari.
Istvan Haller este hotărât să-şi continue protestul până când problema va fi rezolvată.
Conflictul din localitatea mureşeană Hădăreni a izbucnit în septembrie 1993. Atunci, patru persoane au murit, 14 locuinţe au fost incendiate, iar alte patru au fost distruse parţial în urma violenţelor dintre români şi rromi. Ca urmare a soluţiei amiabile la care a ajuns cu rromii, statul român trebuia să dezvolte un program pentru comunitatea din zonă, care să se desfăşoare până în 2010.
Antena 3

×
Subiecte în articol: greva foamei CEDO
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close