Antena 3 CNN Politică Secretarii de stat, avertizaţi cu demiterea dacă mai chiulesc sau merg slab pregătiţi în Parlament

Secretarii de stat, avertizaţi cu demiterea dacă mai chiulesc sau merg slab pregătiţi în Parlament

Secretarii de stat, avertizaţi cu demiterea dacă mai chiulesc sau merg slab pregătiţi în Parlament
Sursa foto: Emil Boc
15 Apr 2010   •   14:25

Secretarii de stat slab pregătiţi care sunt incapabili sau fug de răspunderea susţinerii proiectelor ministerelor în faţa reprezentanţilor Opoziţiei şi ai Puterii din Parlament, riscă demiterea din funcţii. Premierul Emil Boc a ameninţat, miercuri, în şedinţa de guvern, că-i va demite pe cei care nu-şi vor face lecţiile înainte de a se prezenta în Parlament, el sugerându-le să facă din proiectele ministerelor pe care le reprezintă "o lectură obligatorie" inclusiv pentru ei. Primul-ministru a avertizat că regimul obligatoriu al lecturării acestor acte normative este valabil şi pentru miniştrii cabinetului.

Nervozitatea şefului a Guvernului a fost provocată de informarea şefului Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul (DRP), Valentin Iliescu. Acesta i-a comunicat că deşi proiectele legislative convenite cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană "sunt în grafic", foarte multe dintre actele normative incluse în programul de guvernare nu au fost încă nici măcar elaborate, iar cele existente sunt slab susţinute în Parlament de secretarii de stat, care cam trag chiulul pe la şedinţele din comisii, tocmai acolo unde Opoziţia deţine o reprezentare mai bună decât în plen.

"Şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul i-a spus premierului că proiectele de legi sunt foarte slab susţinute în Parlament de către secretarii de stat, care nici măcar nu asigură o prezenţă corespunzătoare la dezbaterile din comisii, unde Opoziţia are o reprezentare mai bună", susţin surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Drept urmare, premierul a avertizat că secretarii de stat care nu îşi respectă sarcinile de serviciu sau nu sunt bine pregătiţi vor fi demişi.

"Boc a spus că programul de guvernare trebuie să fie o lectură obligatorie pentru membrii Cabinetului şi secretarii de stat şi a susţinut în faţa miniştrilor că îi va demite pe secretarii de stat slab pregătiţi sau pe cei care nu se prezintă la dezbaterile din Parlament", au mai precizat sursele citate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close