Antena 3 CNN Politică Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, a găsit cheia succesului. Cu ajutorul soţiei şi a unei finanţări nerambursabile

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, a găsit cheia succesului. Cu ajutorul soţiei şi a unei finanţări nerambursabile

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, a găsit cheia succesului. Cu ajutorul soţiei şi a unei finanţări nerambursabile
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Apr 2012   •   12:39

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, a găsit soluţia să îşi pună afacerea de familie pe picioare. Şansa i-a surâs după ce soţia lui a obţinut o finanţare nerambursabilă de la o instituţie din subordinea ministerului unde Tanczos lucrează în prezent.

Barna Tanczos se poate lăuda cu una dintre cele mai moderne ferme din judeţul Harghita. Este vorba despre exploataţia agricolă a soţiei sale, din comuna Sâncrăieni, care s-a „îmbogăţit" cu utilaje agricole performante, cumpărate din bani europeni.

Mai precis, în iunie 2009, Green Farm SRL, deţinută de soţia lui Barna Tanczos, a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, subordonată Ministerului Agriculturii, un contract de finanţare în cadrul unui program UE.

Contractul a fost încheiat pentru „modernizarea exploataţiei agricole mixte Green Farm SRL, prin achiziţie de maşini şi utilaje agricole performante".

Aşa cum se specifică în actele oficiale, Szidonia Tanczos, soţia lui Barna Tanczos, a obţinut fonduri nerambursabile de aproximativ 690.000 de lei. Durata contractului a fost de doi ani, respectiv până în iunie 2011.

Până să obţină bani pentru modernizare, ferma soţiei secretarului de stat Barna Tanczos, înfiinţată cu doar doi ani înainte de a primi finanţarea, nu o ducea prea bine. Brusc, din 2010, a început să înregistreze profit şi să mai scape şi de datoriile mari.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2010, Green Farm SRL a reuşit să realizeze un profit de 2.183 de lei şi să reducă şi creanţele la aproximativ 4.600 de lei de la 560.000 de lei, cât erau în 2009.




×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close