Antena 3 CNN Politică Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, audiat aproximativ patru ore la DNA

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, audiat aproximativ patru ore la DNA

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, audiat aproximativ patru ore la DNA
Sursa foto: Foto: facebook.com
de M.Z.    |    16 Feb 2017   •   19:21

UPDATE: Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat, joi, aproximativ patru ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind Ordonanţa 13.

La ieşirea din sediul instituţiei, Mihai Busuioc a precizat că nu poate face declaraţii cu privire la acest caz deoarece este un dosar în curs de cercetare.

Întrebat dacă i-ar fi spus premierului Sorin Grindeanu că Ordonanţa 13 are toate avizele, Busuioc a răspuns că "stenograma şedinţei este publică".

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiată de procurori, ca martor în dosarul OUG 13.

Nu este exclus nici ca fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, să ajungă să fie audiat la DNA.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi la DNA, procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, dar şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, tot în calitate de martor.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată prin OUG 14 emisă de acelaşi Guvern Grindeanu.

În prezent, OUG 13 se află în comisiile parlamentare urmând calea procedurală în timp ce OUG 14, care o abrogă, a trecut de Senatul României, urmând să fie dezbătută în Comisia Juridică şi ulterior în plenul Camerei Deputaţilor.


 

×
Subiecte în articol: DNA ordonanta 13 OUG 13
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close