Antena 3 CNN Politică Secuii cer autonomie teritorială. Scrisoarea de 100 de pagini, trimisă premierului Ciucă

Secuii cer autonomie teritorială. Scrisoarea de 100 de pagini, trimisă premierului Ciucă

Consiliul Național al Secuilor (CNS) cere autonomie teritorială într-o scrisoare de 100 de pagini, trimisă premierului Nicolae Ciucă. 

Secuii cer autonomie teritorială. Scrisoarea de 100 de pagini, trimisă premierului Ciucă
Sursa foto: Facebook
de Cătălina Mănoiu    |    27 Dec 2022   •   13:29

Preşedintele CNS spune că România şi-a asumat mai multe angajamente în momentul în care a aderat la Consiliul Europei, iar printre acestea se numără şi dreptul minorităţilor să aibă administraţii locale autonome.  

Secuii mai spun că dacă aceste lucruri ar fi respectate, ar ajuta România în demersul ei de aderare la spaţiul Schengen. 

"Dacă o resping, atunci să ne explice cum intenţionează să îndeplinească angajamentele articolului 11 din Recomandarea 1201. Îi vom asculta. 

Aşteptăm sugestiile domniilor lor. Noi avem o propunere, noi avem o viziune, dânşii au un angajament. Pentru acest angajament trebuie să aibă şi o viziune proprie", a explicat preşedintele BNS, Balazs Izsak.

Acesta a anunţat că scrisoarea adresată prim-ministrului este însoţită de 108 pagini de documente, la care se fac referiri în scrisoare. Politicianul a adăugat că este conştient de faptul că aderarea la Schengen nu este condiţionată de drepturile minorităţilor. 

×
Subiecte în articol: secui autonomie teritoriala
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close