Antena 3 CNN Politică Şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată din cauza unui scandal pe o lege care vizează ofiţerii SRI

Şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată din cauza unui scandal pe o lege care vizează ofiţerii SRI

Şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată din cauza unui scandal pe o lege care vizează ofiţerii SRI
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Noi 2011   •   12:03
UPDATE 14:00. Deputaţii au reluat, miercuri, lucrările în plen, cu o nouă dispută între preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, şi reprezentanţii opoziţiei, care au susţinut dezbaterea proiectului de lege privind securitatea naţională, iniţiat de Cezar Preda.
   
Reprezentanţii opoziţiei şi-au reluat criticile la adresa Oltean pentru că nu a permis dezbaterea acestui proiect de lege.
   
Oltean a susţinut că şedinţa trebuie continuată cu votul final la alte proiecte de lege.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată miercuri în urma unui scandal în plen. Deputaţii puterii şi cei ai opoziţiei s-au certat pe tema legii care ar da atribuţii noi ofiţerilor SRI.


Lucrările au fost suspendate, până la ora 12.30, după ce reprezentanţii opoziţiei s-au certat cu preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL). Politicienii din Opoziţie erau nemulţumiţi că acesta nu a permis dezbaterea proiectului de lege iniţiat de Cezar Perda pe tema securităţii naţionale.

Oltean a amânat dezbaterea pe motiv că la lucrările Camerei nu a fost prezent iniţiatorul proiectului de lege, Cezar Preda.

Pe parcursul unei ore, Ioan Oltean le-a spus deputaţilor că Cezar Preda "este pe drum" şi va ajunge la lucrările Camerei.

"Vă rog să aveţi puţintică răbdare", a spus Oltean, citat de Mediafax.


Oltean a fost criticat de opoziţie, dar şi de liderul UDMR Mate Andras.

"Domnule preşedinte de şedinţă, dacă un deputat nu vine la serviciu, cum este cazul domnului Cezar Preda şi are un proiect de lege, Camera stă şi aşteaptă ca acel deputat să se spele pe dinţi, să se spele pe picioare să se încheie la nasturi şi camera stă şi aşteaptă? E un abuz din partea dumneavoastră", a spus viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu.

"Nu putem aştepta amânarea dezbaterii, putem ajunge la precedente periculoase. Trebuie să trecem la vot", a spus Mate Andras.

Şi Ludovic Orban criticat pe Oltean. "Să acceptăm un asemenea comportament înseamnă să fim complici la încălcarea democraţiei, să-i lăsăm pe domnii Cezar Preda, Traian Băsescu să legifereze şi să acceptăm ca seuriştii să ne ancheteze direct", a spus Orban.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close