Antena 3 CNN Politică Şedinţă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis şi membrii coaliţiei stabilesc ultimele detalii ale PNRR | VIDEO

Şedinţă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis şi membrii coaliţiei stabilesc ultimele detalii ale PNRR | VIDEO

Preşedintele României Klaus Iohannis îi chemă astăzi la raport pe miniştrii premierului Florin Cîţu. La întâlnirea crucială de la Cotroceni, care va avea loc la ora 16, vor participa şi liderii coaliţiei.

Şedinţă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis şi membrii coaliţiei stabilesc ultimele detalii ale PNRR | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Xenia Croitoru    |    17 Mar 2021   •   15:30

Iohannis vrea să se ajungă la un acord pe varianta finală a Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, înainte ca documentul să fie pus în dezbatere publică.

Ar urma să aibă loc şi discuţii cu social democraţii pentru a vota acordul în Parlament.

La ora 15.00 mai mulți miniştri din Guvernul Cîţu sunt chemați la Cotroceni de preşedinte pentru a discuta depre Programul Național de Redresare și Rezilienţă.
Potrivit unor surse, Iohannis îi cheamă la discuţii pe PNRR și pe liderii coaliţiei, asta pentru că ar trebui ca la finalul acestei săptămâni să fie finalizate discuţiile pe PNRR, dar urmează să fie şi o discuţie cu PSD pentru a vota acordul în Parlament.

Liberalii nu vor să îi caute pe social democraţi să vorbească cu ei, iar PSD aşteapt un semnal de la liberali. Cei din Executiv dar şi cei din PNL spuneau că nu sunt de acord ca PNRR-ul să meargă în Parlament, pentru că este un proiect al Guvernului. Este important de precizat că va fi nevoie de un vot în Parlament pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Parlamentul trebuie să îşi dea acordul ca ulterior PNRR-ul să fie aplicat în Uniunea Europeană, iar pentru aceasta, liberalii au nevoie de votul social democraţilor.

Klaus Iohannis i-a invitat pe liderii coaliţiei la Palatul Cotroceni, pentru a pune la punct ultimele detalii pentru PNRR. 
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar trebui să intre în dezbatere publică la finalul acestei săptămâni.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu sedinta PNRR Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close