Antena 3 CNN Politică Şedinţa de miercuri a PNL, crucială pentru Gorghiu şi Blaga. Va ploua cu demisii - surse

Şedinţa de miercuri a PNL, crucială pentru Gorghiu şi Blaga. Va ploua cu demisii - surse

Şedinţa de miercuri a PNL, crucială pentru Gorghiu şi Blaga. Va ploua cu demisii - surse
07 Iun 2016   •   19:34

Conducerea PNL este lovită în plin de o declaraţie făcută de Cristian Buşoi. Europarlamentarul va cere miercuri asumarea resposabilităţii conducerii centrale a PNL (a co-preşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar şi a secretarilor generali).

Miercuri după-amiază liberalii se vor reuni în ședința Biroului Politic Național al partidului în prima sa reuniune după dezastrul de la localele din 5 iunie.

În partid s-au desprins în mare două curente de opinie - pe de o parte sunt cei care susțin că scorul nu este foarte rău și susțin că vinovații ar trebui căutați mai degrabă în rândul candidaților care au obținut scoruri proaste.

De cealaltă parte sunt cei care susțin că dimpotrivă, rezultatele bune sunt ale primarilor, si nu meritul conducerii centrale. Adepții acestei linii susțin că măsurile luate trebuie mai degrabă să fie unele structurale și decisive.

Iar prim-vicepreședintele Cristian Bușoi este unul din adepții celei de-a doua variante.

"Nu dialoghez cu colegii mei prin intermediul presei, ceea ce am de spus o sa spun clar si raspicat in sedinta BPN de maine sau in cea de de dupa formarea majoritatilor in Consiliile Judetene, pentru ca trebuie sa ne concentram acum pe acest aspect si nu va fi deloc usor sa obtinem multe presedintii de CJ", a declarat pentru stiripesurse.ro prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi.

De altfel, surse din PNL susţin că europarlamentarul PNL Cristian Buşoi şi-ar asuma conducerea PNL Bucureşti.

Fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a dezvăluit în ediția de marți a emisiunii ''La ordinea zilei'' care este acum atmosfera în partid. 

''S-a dovedit, după percepția mea, că cei care doreau să facă o altfel de politică în interiorul Partidului Național Liberal, punând accentul și pe particula ''național'', care e importantă, au fost într-o minoritate evidentă, au fost striviți de reacțiile unor zone din partid care au cu totul alte orientări și au pierdut bătălia internă'', a spus Marian Munteanu.

 

Citeşte şi: Cristian Buşoi, posibil succesor al lui Cătălin Predoiu la şefia PNL Bucureşti - surse

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close