Antena 3 CNN Politică Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a început cu întârziere de aproape o oră, în absenţa UDMR şi a opoziţiei

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a început cu întârziere de aproape o oră, în absenţa UDMR şi a opoziţiei

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a început cu întârziere de aproape o oră, în absenţa UDMR şi a opoziţiei
Sursa foto: foto: politicalocala.ro
12 Mar 2012   •   16:28
UPDATE 18,15: Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a început, luni, cu o întârziere de aproape o oră, în absenţa UDMR şi a opoziţiei, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, anunţând că din totalul de 327 de deputaţi sunt absenţi 182.
Marian Neacşu (PSD) a remarcat de la tribuna Parlamentului că alte grupuri parlamentare, în afară de cele ale opoziţiei, sunt în protest parlamentar, menţionând UDMR şi UNPR.
Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, a precizat pentru MEDIAFAX că deputaţii Uniunii au primit mandat din partea preşedintelui UDMR să nu participe luni la lucrările Camerei, aşteptând să vadă dacă va fi votată sau nu Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş.
Iniţial, Mate Andras a spus, după şedinţa de grup a UDMR, că va merge la sala de plen a Camerei, dar la scurt timp a precizat că deputaţii UDMR au primit mandat să nu participe.
În absenţa opoziţiei şi a UDMR, deputaţii PDL dezbat o serie de proiecte aflate pe ordinea de zi.


Parlamentarii UDMR au primit, luni, mandat de la preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, să nu participe la şedinţa Camerei Deputaţilor, aşteptând adoptarea HG privind UMF Târgu Mureş.
   
Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat că parlamentarii Uniunii au primit mandat după şedinţa grupului de la preşedintele Uniunii să nu participe la lucrările Camerei de luni.
   
"Nu participăm la lucrările Parlamentului, să vedem dacă este adoptată sau nu Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş", a spus Matei Andras.

Întrebat dacă decizia a fost luată la şedinţa de grup a UDMR, liderul deputaţilor Uniunii a declarat: "După şedinţa grupului, am primit acest mandat din partea preşedintelui Uniunii".El a mai spus că nu este vorba despre un protest parlamentar, însă reprezentanţii Uniunii vor să demonstreze că fără UDMR nu se poate guverna.


   
Anterior, se hotărâse ca marţi să nu aibă loc şedinţă de vot final la Camera Deputaţilor. Secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău, a declarat, luni, că deputaţii nu vor avea în această săptămână o şedinţă de vot final asupra proiectelor de lege, decizia aparţinând liderilor grupurilor parlamentare. "Liderii de grup au decis ca votul final asupra proiectelor de lege să nu fie marţi, ci săptămâna viitoare, pentru a adopta mai multe proiecte de lege până atunci în comisii şi în plen", a explicat Pardău.
   
Aceasta este a doua săptămână în care deputaţii nu dau votul final asupra proiectelor de lege, în timp ce opoziţia îşi continuă protestul parlamentar şi nu participă la lucrările Legislativului.
   
Deputaţii lucrează în această săptămână doar trei zile, urmând ca de joi, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, să aibă activităţi în teritoriu, preciziază Mediafax.

Şedinţa de Senat a fost suspendată.

Rectorul UMF îl acuză pe ministrul Cătălin Baba de şantaj.




×
Subiecte în articol: Senat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close