Antena 3 CNN Politică Şedinţă de urgenţă la Cotroceni. Băsescu i-a ironizat pe bancheri

Şedinţă de urgenţă la Cotroceni. Băsescu i-a ironizat pe bancheri

Şedinţă de urgenţă la Cotroceni. Băsescu i-a ironizat pe bancheri
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    09 Aug 2011   •   13:07

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit la ora 17.00 cu premierul Emil Boc, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cu ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu şi cu preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru. Discuţia are loc în contextul economic mondial.

În debutul discuţiilor de la Cotroceni, preşedintele i-a ironizat pe bancheri."Bancherii ce spun?! ?Aveţi bani şi nu aveţi ce face cu ei?. Când dădeaţi credite cu buletinul...", a spus, râzând, şefului statului, potrivit Mediafax. Discuţia a pornit de la faptul că cei aflaţi lângă preşedinte analizau pixurile aflate pe masa din faţa lor şi apreciau că sunt unele de marcă.

"Erau alte vremuri", a răspuns Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Apoi, preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe jurnaliştii prezenţi să părăsească sala, precizând că, după încheierea întâlnirii de lucru va fi emis un comunicat sau va susţine o declaraţie de presă.

"Va fi un comunicat sau o poziţie după terminarea discuţiilor", a menţionat Băsescu.

Şi ministrul Economiei, Ion Ariton, spune că ţara noastră poate fi afectată de criza internaţională, dar a lăudat măsurile de austeritate ale Guvernului. Şeful statului împreună cu premierul Emil Boc, şeful BNR Muguru Isărescu şi ceilalţi specialişti în economie caută soluţii care să împiedice ceea ce ar putea însemna un dezastru financiar. Mai ales că anul viitor poate fi tentant pentru politicieni să facă pomeni electorale.

Marţi, bursele din toată lumea au scăzut vertiginos, ca şi bursa de la Bucureşti, care a înregistrat cea mai mare scădere din UE. Toţi analiştii internaţionali spun că un un nou val al crizei este inevitabil.

 


×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close