Antena 3 CNN Politică Şedinţă la Guvern pentru discutarea eventualelor modificări privind concediul maternal

Şedinţă la Guvern pentru discutarea eventualelor modificări privind concediul maternal

Şedinţă la Guvern pentru discutarea eventualelor modificări privind concediul maternal
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Dec 2010   •   11:25

Executivul va prezenta în cursul zilei de miercuri forma finală a ordonanţei privind indemnizaţia de creşterea a copilului. Şedinţa în care vor fi discutate eventualele modificări care ar putea fi aduse ordonanţei a început la ora 14.00.

Discuţiile de la Guvern vin după declaraţia preşedintelui UDMR de marţi seară potrivit căreia partidul său susţine în continuare menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Marko Bela a mai precizat , marţi după-amiază, că intenţionează să demareze discuţii în acest sens, întrucât ordonanţa nu a fost încă aprobată.

Coaliţia a decis ca,  începând cu ianuarie 2011, indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie acordată pe o perioadă de 12 luni, să aibă o valoare minimă de 600 de lei şi maximă de 3.400 de lei, perioadă urmată de alte 12 luni de concediu legal fără plată.

În acelaşi timp, Guvernul va acorda un bonus lunar în valoare de 500 de lei pentru mamele care decid să se întoarcă la muncă mai devreme, în oricare din cele 24 de luni din concediul total.

De asemenea, premierul Emil Boc a mai anunţat că acest amendament va afecta doar pe acele femei care vor deveni mămici din 2011, cele care au indemnizaţia în derulare vor beneficia de ea pe aceeaşi perioadă de 24 de luni, cu acelaşi cuantum.

Zeci de mame protestează joi în faţa Guvernului faţă de reducerea concediului maternal. Femeile sunt nemulţumite atât de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cât şi de menţinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe lună a indemnizaţiei şi în 2011.

Mamele spun că măsurile Guvenului au un impact negativ asupra dezvoltării copiilor, având în vedere că numărul grădiniţelor şi creşelor este din ce în ce mai mic.

 


 

 

×
Subiecte în articol: indemnizatie guvern sedinta
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close