Ședința pentru votul guvernului Orban începe cu probleme. Șase parlamentari au eroare la cartelele de vot

04 Noi 2019   •   14:47
Ședința pentru votul guvernului Orban începe cu probleme. Șase parlamentari au eroare la cartelele de vot sursă foto. captură antena 3

Preşedintele de şedinţă, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, în plenul Legislativului, că sunt şase parlamentari cărora nu le funcţionează cartele de vot - Călin Popescu-Tăriceanu, Kelemen Hunor, Alexandru Băişanu, Lavinia Cosma, Mihai Ruse şi Ioan Simionca.

Gorghiu a făcut acest anunţ după ce a supus la vot programul de lucru şi ordinea de zi şi s-au înregistrat la votul electronic 223 de voturi "pentru" şi unul împotrivă.

"Constat că sunt trei colegi în sală cărora nu le merg cartelele de vot. (...) Constat că nu vă merge cartela, doamna Harău. Văd că şi domnul preşedintele Kelemen este în situaţia de a vota cu mâna sus. (...) În această situaţie sunt domnul Băişanu, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Lavinia Cosma, domnul Ruse, domnul Simionca şi domnul Kelemen Hunor. Înţeleg că la doamna Harău s-a rezolvat", a spus Alina Gorghiu.

Ea a supus din nou la vot programul de lucru şi ordinea de zi a şedinţei de învestire a Guvernului Orban şi s-au înregistrat la votul electronic 228 de voturi "pentru", iar cei şase parlamentari au votat cu mâna. Ca urmare, preşedintele de şedinţă a anunţat că se constată un cvorum de 234 de parlamentari.

Citește Și Guvernul Ludovic Orban dă testul Parlamentului pentru votul de învestitură. Orban, atac în plen la PSD și Pro România. Emoții uriașe cu numărul de voturi LIVE TEXT și VIDEO

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close