Antena 3 CNN Politică Ședință secretă a Coaliției, seara trecută! Ce au discutat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Ședință secretă a Coaliției, seara trecută! Ce au discutat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Potrivit unor surse Antena 3, în cursul serii de joi ar fi avut loc o ședință secretă a coaliției, subiectul principal fiind stabilirea procentului de la care producătorii, furnizorii dar și traderii din energie să fie supraimpozitați.

Ședință secretă a Coaliției, seara trecută! Ce au discutat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Sursa foto: agerpres
de Mădălina Mihalache    |    26 Aug 2022   •   10:53

În ciuda faptului că s-au întâlnit în secret, liderii coaliției nu au ajuns, deocamdată, la nicio concluzie, însă au fost discutate mai multe variante. 

Una dintre acestea este ca prețul de vânzare care depășește 400 - 450 de lei să fie supraimpozitat cu peste 80%, ajungând chiar până la 100%. 

În urma ședinței s-a stabilit ca ANRE, împreună cu Ministerul Finanțelor, până luni, să facă toate calculele pe marginea acestor simulări. 

Reprezentantul ANRE care a fost prezent în această ședință s-a arătat însă sceptic cu privire la supraimpozitarea intermediarilor, cei care cumpără și vând energia, și asta deoarece majoritatea au cumpărat deja energia și ținând cont de supraimpozitul pe care Guvernul ar urma să îl aplice, aceștia ar putea vinde energia către alți terți sau chiar în afara țării. 

Săptămâna următoare ar urma să aibă loc o nouă ședință a coaliției de guvernare pentru a se lua și o decizie în acest sens. 

×
Subiecte în articol: sedinta coalitie energie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close