Antena 3 CNN Politică Sediul PSD, asaltat din nou de revoluţionarii care cer demisia lui Emilian Cutean

Sediul PSD, asaltat din nou de revoluţionarii care cer demisia lui Emilian Cutean

Sediul PSD, asaltat din nou de revoluţionarii care cer demisia lui Emilian Cutean
Sursa foto: Emilian Cutean
13 Apr 2009   •   11:32

Revoluţionarii se află în cea de-a doua săptămână de proteste faţă de renumirea controversatului Emilian Cutean ca secretar de stat pe problemele revoluţionarilor. Câteva zeci de persoane au reluat luni revendicările la sediul central al PSD unde se manifestă zgomotos pentru demiterea celui pe care îl consideră inculpat pentru corupţie.
?Înarmaţi? cu afişe, coroane de flori şi fluiere, cei aproximativ 30 de revoluţionari strigă lozinci de genul "Cutean arestat!", "Vrem Guvern fără penali!", "Jos Cutean!" împotriva protejatului preşedintelui de oanoarea al partidului, Ion Iliescu.
Liderul protestarilor, Ionel Leşiu, a precizat că revoluţionarii prezenţi în faţa sediului PSD aparţin Asociaţiei de revoluţionari "Metrou '89" şi solicită îndepărtarea lui Emilian Cutean din funcţia de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, întrucât acesta ar fi anchetat penal.
Liderii PSD au preferat însă să ignore mica manifestaţie şi să intre cu maşinile în curtea sediului de partiod. Doar trezorierul PSD, Aristide Roibu şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu au putut fi abordaţi de revoluţionari pentru a-şi reitera păsurile.
?Vom continua să protestăm până la demiterea acestui individ care ne-a făcut de ruşine şi care este inculpat într-un proces de corupţie. Să verificaţi şi diplomele care le deţine şi modul în care ne reprezintă? au cerut revoluţionarii ministrului Educaţiei.

?Eu chiar nu ştiu ce problemă au, doar că au una cu Cutean. El ar trebui să stea de vorbă cu ei şi să clarifice situaţia? a apreciat Andronescu.

Revoluţionarii au protestat săptămâna trecută şi la Guvern faţă de numirea lui Cutean, iar câţiva dintre ei au intrat în greva foamei. Reprezentanţii guvernamentali le-au recomandat însă să intre în dialog cu cei de la PSD de vreme ce acest partid l-a propus pe Cutean pentru respectiva funcţie.

Emilian Cutean a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2006 de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia că a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia sa, utilizând informaţii obţinute în virtutea acestei funcţii, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean, judecat pentru corupţie, a fost reinstalat recent la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, prin decizie a premierului Emil Boc, în locul lui Nicolae Puiu Fesan, eliberat din funcţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close