Antena 3 CNN Politică Sediul USR Galați a fost vandalizat de protestatarii anti-mască

Sediul USR Galați a fost vandalizat de protestatarii anti-mască

Protestatarii antimască au vandalizat sediul USR Galați și au pus manele în fața Spitalului Județean, acuză Bogdan Rodeanu: „așteptăm rezultatele anchetei în urma sesizării făcute la Poliția Galați: dacă legea este cu greu respectată de anumite persoane, consecințele vor la fel de grele”.

Sediul USR Galați a fost vandalizat de protestatarii anti-mască
Sursa foto: Facebook/ Andrei Postica
de Mia Lungu    |    29 Mar 2021   •   17:29

Luni dimineață, accesul către intrarea în sediul parlamentar din centrul Galațiului era plin cu gunoaie iar sigla grupării politice era ruptă.

„În această dimineață, sediul cabinetului parlamentar a fost găsit vandalizat. Poate fi o pură coincidență că un astfel de „mesaj” s-a întâmplat în noaptea când au avut loc proteste anti-mască și anti-restricții. Cred ca acest vandalism a fost bine organizat, chiar premeditat. Concluzia este una simplă: mulți nu cunosc granița între civilizație și barbarie”, a scris senatorul gălățean Andrei Postică, pe pagina personală de Facebook.

„Proteste spontane anti-mască. Proteste împotriva restricțiilor care nu au alt scop decât să ne ajute să stabilizăm pandemia. Să ne protejăm familiile, prietenii, colegii, concetățenii. Nu sunt măsuri confortabile. Dar sunt vitale pentru a ne reveni. Pentru a reporni economia. Pentru a ne redobândi confortul social de acum un an și jumătate. Pentru a reveni la normal.

Cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, îmi asum ferm faptul ca orice urmă de civism este atenuată de manifestări ca manele în noapte în fața bolnavilor și cadrelor medicale de la Spitalul Județean, claxoane în noapte sau deșeuri menajere aruncate sfidător pe spațiul public”, transmite deputatul Bogdan Rodeanu, potrivit Mediafax.

Bogdan Rodeanu:  Este o iluzie politică, anormală, și care se termină în gunoi

„Nu mai vorbesc de vandalizări ale sediului unui partid politic. Da, e vorba de USR Galați. Au participat la proteste și concetățeni care și-au susținut punctul de vedere, în mod asumat. Dar am văzut și strategiile unei mișcări politizate în care două partide, PSD și AUR, încearcă să-și împartă dreptul de a face opoziție prin instigări ce sfidează, de multe ori, logica.

AUR aruncă mesaje tulburătoare social, iar PSD Galați se folosește de conturi false pe Facebook pentru a livra mesaje exagerate și toxice. Și PSD Galați, și conturile de FB AUR încearcă să generalizeze și să arate un scenariu-revoltă împotriva medicilor, împotriva precauției, împotriva sănătații și împotriva normalității. Este o iluzie politică, anormală, și care se termină în gunoi.

E un episod menit să distrugă imaginea Galațiului: Galațiul nu este orașul mizeriei, al manelelor și al răcnetelor în loc de argumente civilizate. (...) Tot noaptea trecută, sediul USR a fost vandalizat : ani de-a rândul, am curățat gunoiul lăsat de alte partide. Se pare că vechile obiceiuri dispar greu. Așteptăm momentul în care nu vom mai fi nevoiți să facem curat nici în politică, nici pe stradă”, adaugă parlamentarul gălățean.

Rodeanu precizează că a sesizat Poliția: dacă legea este cu greu respectată de anumite persoane, consecințele vor fi la fel de grele.

×
Subiecte în articol: USR Galați vandalizat protestatarii
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close