Antena 3 CNN Politică Șeful Comisiei de control SRI: Implicarea unor firme în proteste trebuie discutată

Șeful Comisiei de control SRI: Implicarea unor firme în proteste trebuie discutată

Șeful Comisiei de control SRI: Implicarea unor firme în proteste trebuie discutată
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    06 Feb 2017   •   17:37

Social democratul Adrian Ţuţuianu atrage atenţia că SRI trebuie să analizeze informaţiile apărute în presă, potrivit cărora unele companii ar fi implicate în organizarea protestelor din Piaţa Victoriei.

Adrian Ţuţuianu, care este preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, a precizat că aceste acuzaţii trebuie verificate sub aspectul unei infracţiuni ce vizează securitatea naţională.

„Există anumite informaţii şi am să vă dau un detaliu, poate ne înţelegem juridic. Dacă o firmă foloseşte bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activităţi, Legea 31/1990 spune că este infracţiune. Folosirea creditului sau bunurilor societăţii în scopul propriu sau al unei alte persoane este o discuţie de făcut şi trebuie analizat”, a arătat Adrian Ţuţuianu.

Potrivit acestuia, chestiunea pe care a pus-o în discuţie trebuie analizată din punct de vedere al securităţii naţionale.

„Al doilea lucru pe care l-am spus foarte clar, pe mine mă interesează din punct de vedere al securităţii naţionale. Există un articol 11 în Legea securităţii naţionale care prevede foarte clar că atunci când se urmăreşte înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente şi aşa mai departe problema este una de securitate naţională”, a susţinut Ţuţuianu.

Şeful Comisiei de control asupra activităţii SRI a spus că nu ştie dacă România se găseşte în această situaţie. „Nu ştiu, ăsta este un răspuns pe care-l va da Serviciul Român de Informaţii. Nu-l dau eu. Eu am pus o problemă”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Informațiile au fost prezentate, luni, la emisiunea „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close