Antena 3 CNN Politică Şeful Comisiei SIE din Parlament: ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul din Piaţa Universităţii. Finanţările, un pericol pentru siguranţa naţională

Şeful Comisiei SIE din Parlament: ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul din Piaţa Universităţii. Finanţările, un pericol pentru siguranţa naţională

Şeful Comisiei SIE din Parlament: ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul din Piaţa Universităţii. Finanţările, un pericol pentru siguranţa naţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Sep 2013   •   08:47

ONG-urile din România finanţate de omul de afaceri George Soros sunt catalizatorul protestelor din Piaţa Universităţii faţă de proiectul Roşia Montană. Declaraţia a a fost făcut de Mihăiţă Calimente, şeful Comisiei SIE din Parlament, care adaugă că finanţările acestora pot reprezenta un pericol pentru siguranţa naţională.  

 
"Este clar că finanţările care au venit din afară au ajuns la foarte multe ONG-uri şi chiar în presa din România se arată că ele sunt în special finanţate de domnul George Soros", a spus liberalul Mihăiţă Calimente, şeful Comisiei SIE din Parlament, potrivit gandul.info.

"Având aceste informaţii, reprezintă un pericol pentru siguranţa naţională faptul că un privat din exterior poate determina anumite acţiuni de stradă în România împotriva unui proiect pe care Guvernul intenţionează să-l semneze?", a adăugat Calimente.

 Peste 15.000 de oameni au ieşit din nou in stradă, în Capitală, duminică seara, pentru a protesta faţă de proiectul de exploatare minieră de la Rosia Montana. "Uniţi, salvăm Roşia Montană" este mesajul care-i uneşte pe protestatari şi care s-a auzit ore în şir pe străzile Capitalei pentru a 22-a seară consecutiv.

Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. 

De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
 
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, pe 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close