Antena 3 CNN Politică Şeitan şi-a demis purtătorul de cuvânt: A lăsat impresia că eu nu aş fi fost informat despre reducerea pensiilor

Şeitan şi-a demis purtătorul de cuvânt: A lăsat impresia că eu nu aş fi fost informat despre reducerea pensiilor

Şeitan şi-a demis purtătorul de cuvânt: A lăsat impresia că eu nu aş fi fost informat despre reducerea pensiilor
Sursa foto: Mihai ªeitan
07 Mai 2010   •   10:46

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a demis-o, vineri, pe Loredana Manolache, consilierul său personal, pentru exprimarea publică de "păreri personale", care nu reprezentau punctul de vedere al instituţiei. Renunţarea la serviciile lui Manaolache a avut loc după ce aceasta a susţinut joi seară că ministrul de resort nu ştia nimic despre anunţul lui Băsescu privind reducerea pensiilor cu 15 la sută a pensiilor.

Ministrul Muncii şi-a explicat decizia luată, arătând că a cerut demisia Loredanei Manolache pentru că a lasat impresia că el nu ar fi fost informat în legatură cu măsurile ce urmează a fi luate, "producând astfel confuzie în rândul opiniei publice".

"Menţionez faptul că declaraţiile fostului consilier personal, Loredana Manolache, nu reprezentau punctul meu de vedere, fiind făcute în nume personal, total nefundamentate şi fără a cunoaşte realitatea. În consecinţă, am cerut demisia consilierului, considerând că, prin declaraţiile sale, a lăsat impresia că eu personal nu aş fi fost informat în legatură cu măsurile ce urmează a fi luate, producând astfel confuzie în rândul opiniei publice", susţine ministrul Mihai Şeitan într-un comunicat de presă.

Şeitan mai precizează că în ultima perioadă a participat activ la toate întâlnirile stabilite cu forurile internaţionale, respectiv Banca Mondială, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, precum şi la consultările care au avut loc la Guvern şi la Preşedinţie, în legatură cu măsurile ce se impun a fi luate în perioada următoare, pentru redresarea economică a ţării.

În cadrul discuţiilor purtate s-au avut în vedere o serie de variante posibile pentru redresarea economică şi socială a României, printre care şi cea stabilită, care urmează să fie implementată, a mai spus Şeitan.

"Precizez că am fost, sunt şi voi fi la curent permanent cu problemele cu care ne confruntăm, dar şi cu măsurile ce trebuie aplicate în această perioadă dificilă", a adăugat Şeitan.

"Nu a fost deloc vorba despre aşa ceva în discuţiile cu FMI la care a participat ministrul. Tot ce s-a convenit a fost la modul general. S-a vorbit doar de o diminuare globală cu 25 la sută a cheltuielilor sociale, dar fără a include aici, cel puţin în înţelegerea noastră, pensiile şi ajutoarele de şomaj. Rămâne să ne lămurim mâine ce a vrut să spună, de fapt, preşedintele, dacă scade fondul de pensii cu 15 la sută sau scad toate pensiile", a declarat Loredana Manolache, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), citat de ?Gândul?.

Reprezentantul MMFPS a mai afirmat că Şeitan nu ştia nimic despre această decizie până la ora la care a plecat spre Guvern, unde au avut loc discuţii ale premierului cu miniştrii, care au început înainte de declaraţia de presă a preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".
Antena3.ro


×
Subiecte în articol: munca demitere reducere pensii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close