Antena 3 CNN Politică Semnal-bombă din UE pentru Klaus Iohannis

Semnal-bombă din UE pentru Klaus Iohannis

Semnal-bombă din UE pentru Klaus Iohannis
19 Noi 2018   •   21:25

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat, luni, că la nivelul CE nu există vreo îngrijorare în ce privește capacitatea României de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, începând de la 1 ianuarie 2019.

"Nu suntem îngrijorați. Avem încredere în profesionalismul viitoarei președinții românești și în nivelul satisfăcător al măsurilor administrative luate înainte de această președinție. Suntem nerăbdători să lucrăm împreună.

Aceasta întrebare îmi dă și oportunitatea să reiterez apelul președintelui Juncker în privința necesității unui consens politic național în România înainte și în timpul președinției române a Consiliului UE", a spus Margaritis Schinas.

După ce la începutul săptămânii trecute Klaus Iohannis anunțase public că România nu este în stare să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, în timpul ceremoniei de învestitură a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, șeful statului și-a schimbat total discursul și a afirmat că este de părere că "încă se poate".

 ”Domnule ministru, vă doresc să reuşiţi, împreună cu ceilalţi membrii din Guvern, să intrăm în linie dreaptă pentru pregătirile preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Vă doresc mult succes”, i-a spus Klaus Iohannis lui George Ciamba.

Șeful statului s-a îndreptat apoi către membrii Guvernului, inclusiv Viorica Dăncilă, şi a spus: ”Şi dumneavoastră vă doresc mult succes în acest sens. Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem într-o pregătire rezonabilă pentru preşedinţie şi cred că încă se poate”.

Așadar, de ce și-a îndulcit Klaus Iohannis declarațiile? Ce mesaj primit de la UE?

"Îl văd pe președintele Iohannis că emite așa niște puncte de vedere și mă întreb oare domnia sa este președintele României sau analist politic? Dacă ar fi analist politic să apară la un post de televiziune e ok să spună că acest guvern nu performează, că în Austria e un guvern mai bun", a spus analistul politic Alex Coita.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Klaus Iohannis
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close