Antena 3 Politică Senat: Încă un pas spre declararea zilei de 24 ianuarie ca sărbătoare naţională nelucrătoare

Senat: Încă un pas spre declararea zilei de 24 ianuarie ca sărbătoare naţională nelucrătoare

04 Mai 2010   •   12:45
Senat: Încă un pas spre declararea zilei de 24 ianuarie ca sărbătoare naţională nelucrătoare
Sursa foto: Senat

Senatorii din Comisia de muncă au adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, o propunere legislativă care propune introducerea zilei de 24 ianuarie printre cele declarate de sărbătoare naţională legală şi neclucrătoare. Propunerea legislativă urmează să fie dezătută de plenul Senatului.

Iniţiat de deputatul PNL, Diana Tuşa, proiectul de lege stabileşte că ziua de 24 ianuarie, data Unirii, în 1859, a Ţării Româneşti şi a Moldovei, se declară sărbătoare naţională legală, numită "24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române".
Proiectul de lege vizează şi modificarea Codului Muncii, în sensul introducerii acestei zile printre sărbătorile legale în care nu se lucrează.
Iniţiativa adoptată de Comisia de muncă mai prevede că autorităţile şi instituţiile statului vor marca ziua de 24 ianuarie prin "manifestări cultural-educative cu caracter ştiinţific şi evocator", care vor "evidenţia rolul deosebit al Unirii Principatelor în dezvoltarea pe multiple planuri a României".
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close