Antena 3 Politică Senat: Interzis la maşini mai scumpe de 18.000 de euro pentru autorităţi şi instituţiile publice

Senat: Interzis la maşini mai scumpe de 18.000 de euro pentru autorităţi şi instituţiile publice

de M.Z.    |    18 Feb 2013   •   20:46
Senat: Interzis la maşini mai scumpe de 18.000 de euro pentru autorităţi şi instituţiile publice
Sursa foto: Foto: Intact Images

Plenul Senatului a adoptat, luni, o ordonanţă de urgenţă prin care se propune interzicerea achiziţionării, de către autorităţi şi instituţiile publice, a autoturismelor cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm cubi şi al căror preţ este mai mare de 18.000 euro cu TVA inclus.

De aceeaşi interdicţie vor fi afectate şi societăţile naţionale, companiile naţionale, societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat şi regiile autonome, potrivit Agerpres.

Excepţie de la această prevedere fac instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, care pot achiziţiona autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm cubi, însă, nici preţul acestora nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro.

Proiectul de lege a fost adoptat de senatori cu 120 de voturi "pentru" şi şapte "abţineri".

Senatul a discutat proiectul de lege în calitate de primă Cameră sesizată, urmând ca acesta să fie transmis deputaţilor.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close