Antena 3 CNN Politică Diana Șoșoacă în PSD? Cum justifică senatoarea alegerea pe care o face

Diana Șoșoacă în PSD? Cum justifică senatoarea alegerea pe care o face

Diana Șoșoacă a fost întrebată de Răzvan Dumitrescu, marți, în emisiunea 'Subiectiv' de la Antena 3, dacă intenționează să intre într-un alt partid, după excluderea din AUR, și dacă PSD ar putea fi acel partid.

Diana Șoșoacă în PSD? Cum justifică senatoarea alegerea pe care o face
de Gabriel Dano    |    16 Feb 2021   •   21:35

Diana Șoșoacă a răspuns că deși știe că există oameni de bună credință în toate partidele, alegerea sa este să rămână deocamdată senator independent.

"De ce credeți că sunt de stânga? Am spus-o și o repet: respect oamenii de bună credință din toate partidele și le-am mulțumit tuturor celor din toate partidele care m-au ajutat anul trecut și pe mine și pe juriști să recuperăm drepturile și libertățile cetățenești.

Însă nu mă pot duce cu niciun partid, la acest moment, împotriva căruia eu am luptat. Singura modalitate ca aceste partide să ia oameni ca mine care nu pot fi șantajați este să-și facă curat în propria ogradă. Pentru că, vă spun, au foarte mulți specialiști, de foarte bună credință. Eu nu am acuzat decât persoanele care efectiv au încălcat legea și care și-au bătut joc de români și de România.

Atâta timp cât în aceste partide există persoane și interese care încalcă drepturi și libertăți cetățenești și care nu respectă poporul român și România și nu luptă pentru această unitate a românilor nu voi putea intra în aceste partide", a spus Diana Șoșoacă.

Liderii AUR au exclus-o pe Diana Şoşoacă: "O revocăm din toate funcţiile în Parlament"

Liderii grupului parlamentar senatorial AUR, au anunţat luni, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi din cea de membru al Comisiei juridice.

Liderii AUR şi-au retras susţinerea politică şi au cerut excluderea Dianei Şoşoacă din toate funcţiile deţinute pe seama grupului parlamentar AUR.

"Doamna Şoşoacă nu cunoaşte procedurile din partidul în care a fost primită cu braţele deschise şi pe listele căruia a devenit senatoare, cu ajutorul căruia a devenit parlamentar, aşa cum nu cunoaşte nici procedurile parlamentare.

Noi am îndeplinit toate procedurile statutare pentru excluderea domniei sale şi, în consecinţă, am comunicat dinspre partid către grupul parlamentar AUR noua situaţie a doamnei care este în afara partidului şi fără sprijinul politic al partidului.

Grupul parlamentar AUR a comunicat către Biroul Permanent ceea ce este evident că o revocăm din toate funcţiile deţinute pe seama grupului parlemantar AUR", au spus reprezentanţii partidului.

Locul de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor va fi luat de Rodica Boancă, iar cel de membru al Comisiei juridice de Dorin Cristian Mate.
Diana Şoşoacă: "Până la acest moment, nu am fost notificată niciodată cu privire la excluderea mea"

"Toţi juriştii din această sală şi toţi parlamentarii ştiu că există o procedură. În primul rând, trebuia să fiu notificată cu privire la eventuala excludere a mea, unde ar fi trebuit să mă prezint la Partidul AUR pentru a-mi susţine un punct de vedere.

Până la acest moment, nu am fost notificată niciodată cu privire la excluderea mea, drept pentru care solicit AUR să depună la BP actele care demonstrează excluderea mea. Înţeleg că singurul avocat pe care l-au avut am fost eu, de asemenea, înţeleg şi lipsa de pregătire juridică pe care o au. Trebuia să fiu notificată în acest sens", a spus Diana Şoşoacă.

Diana Șoșoacă aruncă bomba despre milionarul care ar conduce, de fapt, AUR

După excluderea din AUR, Diana Șoșoacă va pierde funcția de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii. Totodată, va pierde și rolul de membru în comisia juridică.

Senatoarea îl acuză pe liderul AUR, George Simion, că le-ar fi cerut parlamentarilor din partid să se cazeze la un anumit hotel și să cumpere mașini de la firma unui prieten.

”Apropo, George, ce profesie ai? Câte cărți ai scris tu de te numești scriitor? În ce uniune a scriitorilor ești tu? Cum putem să îți vedem profesia? Care profesie? Ce antreprenoriat faci tu? Hotelul în care au fost cazați parlamentarii și le-ai spus că numai acolo au voie să fie cazați? Și că imediat cum intrăm în Parlament suntem obligați să ne luăm câte o Dacie Logan de la societatea unui prieten al tău? Cum? În leasing? Cu 2.000 de lei pe lună? Păi cu 2.000 de lei pe lună în iau Porsche, frate! Pe bune?

Hai că încep să dau! Vrei să mai dau? Vrei să dau și toate mesajele pe care ni le-ai trimis cu toată chestia asta? Dau tot!”, spune senatoarea.
"Pentru asta o să plătiți!”

Diana Șoșoacă îl acuză pe Simion și că ar fi profitat de profesorul Florian Colceag, numit și antrenorul geniilor.

”Și v-ați bătut joc și de Horneț? Și de Alex Stănilă? Și de domnul Florian Colceag. Și pentru Colceag și pentru mizeriile pe care i le-ați făcut și halul în care l-ați tratat, și pentru Horneț de care v-ați bătut joc și ați folosit banii și invențiile și de Alex Stănilă, pentru asta o să plătiți!”, mai spune Diana Șoșoacă.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Diana Şoşoacă PSD

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close