Antena 3 Politică Senator liberal, semnal de alarmă: „Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât mă așteptam”

Senator liberal, semnal de alarmă: „Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât mă așteptam”

07 Iul 2017   •   14:26
Senator liberal, semnal de alarmă: „Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât mă așteptam”
Sursa foto: Foto: Facebook/Florin Cîțu

Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat vineri că programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât se aştepta, iar Liviu Dragnea şi-a încălcat promisunea din timpul campaniei de a nu introduce taxe noi.

"Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât mă aşteptam eu. Au confiscat banii companiilor nerambursând TVA, au tăiat investiţiile la un minim istoric pentru a menţine bugetul pe surplus, iar fondurile europene au fost zero pentru că nu au fost în stare nici până acum să aibă autorizate autorităţile de management. Liviu Dragnea ne-a spus în campania electorală că nu va introduce niciodată taxe noi, în varianta a doua a programului de guvernare a fost introdusă o taxă de solidaritate, o taxă pentru companii pe cifra de afaceri, taxe pentru ceea ce ei consideră bunuri cu efect nociv. O primă promisiune a fost încălcată de PSD. (...) În ţară sunt tot mai multe semnale pe care le primim că nu există bani pentru a se plăti pensiile, situaţia bugetului este în acest moment dezastruoasă, suntem cu un punct procentual sub ceea ce trebuia să colectăm la acest moment, iar situaţia nu se îmbunătăţeşte, deşi avem o creştere economică de 5,6% şi ar fi trebuit să fie bani la buget", a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că "pentru această execuţie bugetară dezastruoasă" preşedintele ANAF ar fi trebuit să plece acasă demult, dar a fost salvat de Liviu Dragnea deşi fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a vrut să îl demită.

"A fost salvat de Liviu Dragnea, care l-a salvat a doua oară acum câteva zile când premierul Tudose i-a cerut demisia, iar acum, poate în semn de recunoştinţă, preşedintele ANAF a trimis un control al cei de la Rise Project. Nu există aşa de multe coincidenţe - în iarnă Liviu Dragnea cerea ca o companie privată să fie amendată, a doua zi acea companie privată era amendată de ASF pentru că a lansat un zvon. Prea multe coincidenţe care arată că Liviu Dragnea a pornit o ofensivă împotriva sectorului privat, împotriva companiilor private, împotriva antreprenoriatului", a susţinut liberalul.

Cîţu a declarat, de asemenea, că aplicarea legii salarizării va duce la depăşirea deficitului bugetar atât în 2017, dar mai ales în 2018.

"Singura soluţie pentru România este să stopăm acest program de guvernare, să venim o nouă filosofie liberală de stimulare a sectorului privat. Liviu Dragnea trebuie să revină asupra introducerii acestor noi taxe. PNL, tocmai pentru că aceste lucruri nu au fost dezbătute, cheamă oameni de afaceri şi celelalte partide parlamentare luni la o dezbatere în Parlament. Vom dezbate exact aceste măsuri şi efectul pentru societate. Dacă nu a făcut-o PSD, o vom face noi. I-am invitat şi pe cei de la PSD, şi pe cei de la ALDE să îşi spună punctul de vedere. Trebuie să oprim această ofensivă a PSD împotriva sectorului privat. De acolo vin banii pentru a susţine lucrurile bune pe care le poate face sistemul public", a conchis acesta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: program de guvernare PSD

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close