Antena 3 CNN Politică Senator PNL, atac la Guvernul Grindeanu: „Asistăm la o suprapunere nepermisă a puterilor unui stat democratic”

Senator PNL, atac la Guvernul Grindeanu: „Asistăm la o suprapunere nepermisă a puterilor unui stat democratic”

Senator PNL, atac la Guvernul Grindeanu: „Asistăm la o suprapunere nepermisă a puterilor unui stat democratic”
Sursa foto: Foto: gov.ro
07 Mar 2017   •   10:05

Senatorul PNL de Botoșani Costel Șoptică dezaprobă modul în care Partidul Social Democrat înțelege își exercită actul guvernării prin adoptarea pe bandă rulantă a actelor normative și nesocotirea puterii legislative.

'Încă de la instaurarea sa, Executivul PSD-ALDE s-a remarcat prin inițierea a numeroase Ordonanțe de Urgență, Hotărâri și alte acte administrative, eludând astfel în mod nepermis atribuțiile forului legislativ de a produce legi pentru cetățeni. În realitate, în spatele acestor documente cu caracter de lege se ascunde disprețul total al partidelor de la guvernare la adresa românilor, fapt ce demonstrează fără echivoc că PSD continuă în mod demagogic și populist promisiunile din campania electorală', a subliniat parlamentarul liberal, într-un comunicat de presă remis luni.

Costel Șoptică consideră că adevărata menire a Parlamentului României nu este aceea de a vota Ordonanțele de Urgență emise zilnic de Guvern, ci de a dezbate propuneri legislative inițiate de aleșii trimiși în forul legislativ. 'Asistăm la o suprapunere nepermisă a puterilor unui stat democratic, respectiv la angajarea de către Guvern a prerogativelor forului suprem al democrației, Legislativul! În opinia mea, această încălcare a îndatoririlor legislativului este cinică și nefondată, iar conducerea unei țări prin ordonanțe nu justifică majoritatea coaliției de guvernământ din Parlament. Sunt convins că românii nu își doresc o dictatură guvernamentală, ci o mai mare încredere în aleșii trimiși să-i reprezinte! Este absolut halucinant ca singura sarcină a parlamentarilor să fie votarea unor ordonanțe de urgență, așa cum s-a întâmplat până acum în Senat, în condițiile în care respectivele proiecte de legi puteau fi foarte corect introduse direct pe fluxul parlamentar de către reprezentanții majorității', a afirmat senatorul botoșănean.

Pe de altă parte, Costel Șoptică le recomandă românilor și botoșănenilor să nu aibă încredere oarbă în toate promisiunile PSD: 'Personal, nu am dorit să votez anumite proiecte de lege pentru aprobarea Ordonanțelor de Urgență în plenul Senatului din simplul motiv că nu am convingerea punerii lor în aplicare. În majoritatea respectivelor acte normative nu sunt explicate concret sursele de finanțare, respectiv de unde va lua Guvernul sumele necesare pentru implementarea 'avalanșei' de promisiuni ce vizează, vezi Doamne, rezolvarea tuturor problemelor nerezolvate ale românilor din ultimii 27 de ani', a concluzionat parlamentarul liberal.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close