Antena 3 CNN Politică Senator PNL: Victor Ponta să nu ţină teorii despre cum a votat USL în 2012

Senator PNL: Victor Ponta să nu ţină teorii despre cum a votat USL în 2012

Senator PNL: Victor Ponta să nu ţină teorii despre cum a votat USL în 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2015   •   19:13

Fierbere mare în Parlament din pricina votului pentru Mihai Razvan Ungureanu pentru şefia SIE. Pe de o parte, PSD spune ca Ungureanu nu are certificat ORNISS şi ca nu poate intra mâine la audiere în Comisie. 

 
Secretarul Camerei, Niculae Mircovici, spune ca e decizia Comisiei SIE ce documente îi cere lui Ungureanu sa prezinte. 
 
Comisia îl audiază pe Ungureanu la 11:00 iar la ora 17:00, indiferent de avizul comisiei, va fi votul în plenul reunit. 
 
Mihai Răzvan Ungureanu a fost astăzi în Parlament la discuţii cu liderii PNL, să se asigure de susţinerea acestora pentru votul de mâine. În legătură cu acuzaţiile PSD, a spus că certificatul ORNISS îl va primi după vot nu înainte. 
 
Subiectul a fost discutat în ediţia de luni a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Eugen Nicolicea, ministru pentru relaţia cu Parlamentul şi membru al UNPR, a explicat că decizia va fi luată cu o majoritate mică.
 
"Este o majoritate simplă, deci majoritatea celor prezenţi. După decizia CCR din cazul Şova, nu mai poate nimeni să spună că trebuie majoritate mare. Deci toate hotărârile se vor lua cu jumătate plus unul dintre cei prezenţi. Nu avem nicio emoţie, pentru că singura noastră obligaţie este să ne ţinem de cuvânt, după cum facem de obicei. Vom fi prezenţi, vom vota şi vom vota în favoarea propunerii preşedintelui Iohanns. Tactica PSD duce la două variante - ori şedinţa se suspendă, în lipsă de cvorum, sau dacă există cvorum, PSD pierde, că ar însemna că opoziţia se ridică la nivel de egalitate."
 
Pe de altă parte, senatorul PNL Cristian Bodea a comentat mesajul lui Victor Ponta, referitor la "trădători"
 
"Acuma domnul Ponta să nu ţină teorii despre cum a votat USL în 2012. Hai să o luăm de la început. PNL l-a pus pe Băsescu, împreună cu PD, preşedinte. Apoi PNL a votat împotriva lui, la alegeri. Noi am rămas cu PSD-ul. PSD ne-a tras-o nouă şi s-a dus cu PD la guvernare în 2009, după care au luat-o în freză şi ei. Deci să nu ne ţină domnul Ponta lecţii. Atâta timp cât nu avem un sistem cu două partide foarte mari, aşa e politica, pe alianţe. Aşa e toată Europa. Că vrea el să arate că e afectat, asta e. Ungureanu este propunerea preşedintelui, PNL îl susţine."

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close