Antena 3 CNN Politică Senator PSD: "Familia Ridzi vrea să încaseze de la stat 86 milioane euro pentru o telegondolă"

Senator PSD: "Familia Ridzi vrea să încaseze de la stat 86 milioane euro pentru o telegondolă"

Senator PSD: "Familia Ridzi vrea să încaseze de la stat 86 milioane euro pentru o telegondolă"
Sursa foto: Ridzi
24 Iun 2009   •   10:33

O comisie de anchetă va verifica modul în care ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a cheltuit cei peste 600.000 de euro pentru Ziua Tineretului. Pe zi ce trece, însă, apar tot mai multe informaţii care o incriminează pe Ridzi.

Spre exemplu, Ministerul Tineretului şi Sportului a preferat să cheltuie 75.000 de euro pentru a închiria scena de la Costineşti, deşi dispunea deja de o scenă pentru care plăteşte rate. Mai mult decât atât, Ridzi are probleme şi cu scena folosită pentru evenimentele din Bucureşti, din parcul IOR. Pentru aceasta, exista o ofertă de 1.400 de Euro. Ministrul Monica Iacob Ridzi a preferat, însă, varianta mult mai scumpă, de 50.000 de euro.

Ministrul Tineretului şi Sportului nu se opreşte aici. Monica Iacob Ridzi are de mai mult timp un proiect măreţ pentru Valea Jiului: o telegondolă în masivul Parâng. Iar preţul este pe măsură: 86 de milioane de euro.

Cei de la Jurnalul Naţional au descoperit că, pentru începerea derulării acestui proiect, Ministerul Tineretului şi Sporturilor, condus de Monica Iacob Ridzi, a pus deja o garanţie de 500.000 de euro pentru o licitaţie organizată de primarul Petroşaniului, Tiberiu Ridzi, soţul doamnei ministru, pentru respectiva telegondolă.

Un proiect strălucitor pe hârtie, dar unul care duce cu gândul la o escrocherie de mari proporţii. Cel puţin aşa susţine senatorul PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula.

Senatorul Nicula spune că familia Ridzi, împreună cu omul de afaceri, Adrian Violin Gărdean, "vor să încaseze, prin fraudă, mai mult de 86 de milioane de euro pentru o telegondolă inutilă, care costă, cu toate acareturile din jurul ei, maxim 20 de milioane de euro".

Afirmaţia senatorului PSD se bazează pe faptul că firma care va construi telegondola în Parâng a montat una de mari dimensiuni în statul american Nevada şi care a costat doar 20 de milioane de euro.

Senatorul Cosmin Nicula mai spune că începutul jafului l-a constituit efectuarea unui studiu de fezabilitate acordat unei firme a lui Violin Gărdean care a încasat fabuloasa sumă de 53 de miliarde de lei.

Jurnalul Naţional mai arată că în judeţul Hunedoara este de notorietate că Adrian Violin Gârdean este omul de casă al familiei Ridzi. Au mai facut şi alte afaceri împreună pe bani publici.

Un alt tun a fost dat în 2007. Primarul Ridzi a preluat de la o firmă a lui Gărdean o epavă de avion pe care a montat-o într-un sens giratoriu din Petroşani pe post de monument. În urma afacerii, Gărdean nu a plătit 20.000 de euro taxa de mediu pentru scoaterea din uz a epavei, dar a primit 10.000 de euro de la Primăria domnului Ridzi.

Antena 3


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close