Antena 3 CNN Politică Senatorii chiulesc în masă, după doar o zi de la întoarcerea din vacanţa electorală

Senatorii chiulesc în masă, după doar o zi de la întoarcerea din vacanţa electorală

Senatorii chiulesc în masă, după doar o zi de la întoarcerea din vacanţa electorală
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Iun 2016   •   11:22

Şedinţa plenului Senatului de marţi a fost suspendată din lipsă de cvorum. Vicepreşedintele Senatului Augustin Mitu a precizat că la apelul nominal au răspuns 57 de senatori, faţă de minimum 82 cât este necesar, scrie Agerpres.

"Sunt prezenţi 57 de senatori, cvorumul de lucru nu este îndeplinit. Vreau să vă anunţ însă că în urma şedinţei Biroului permanent din această dimineaţă s-a hotărât să se desfăşoare comisii pentru a putea elabora avize şi rapoarte pentru legea de abilitare a Guvernului. Cele mai multe comisii au fost convocate pentru ora 11,00 şi programul de lucru se va desfăşura, în aceste condiţii, tot în comisii. Şedinţa de astăzi o suspend pentru că nu avem cvorum necesar", a spus Mitu.

Senatul a respins, luni, în plen, procedura de urgenţă în cazul proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare.

Dezbaterea proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe era inclusă pe ordinea de zi a plenului de marţi, sub rezerva depunerii raportului de către Comisia juridică.

×
Subiecte în articol: Senat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close