Antena 3 CNN Politică Senatorii şi-au luat liber pentru a evolua electoral în circumscripţii

Senatorii şi-au luat liber pentru a evolua electoral în circumscripţii

Senatorii şi-au luat liber pentru a evolua electoral în circumscripţii
Sursa foto: Senat
26 Mai 2009   •   15:13

Senatorii au decis să nu se mai spetească cu munca în şedinţele de plen şi să depună activitate în circumscripţiile în care au fost aleşi pentru a a aduce lumea la vot la scrutinul electoral din 7 iunie. Singura activitatea parlamentarră consimţită va fi lucrul în comisii.
"Programul de lucru pentru această săptămână este de comisii şi colegii electorale. Pentru săptămâna viitoare, luni este sărbătoare legală, pentru că este sărbătoarea Rusaliilor pentru religia catolică, iar în celelalte zile este program în comisiile permanente şi în colegii. Marţi este program în comisii, iar miercuri şi joi în teritoriu. Nu s-a pus problema unei şedinţe de plen. Nu este o problemă să spun că toată lumea munceşte (în această perioadă a campaniei electorale pentru euroalegeri ? n.r.) în teritoriu", a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.
El a mai menţionat că şi luni, 8 iunie, senatorii sunt liberi, deoarece este sărbătoare legală, respective sărbătoarea Rusaliilor pentru religia ortodoxă.
"Marţi, pe 9 iunie va fi program de luni, în sensul în care va începe, la orele 13.00, cu o şedinţă de Birou Permanent, de la orele 14.00 grupuri parlamentare, iar de la declaraţii politice, plen, întrebări şi interpelări", a mai anunţat chestorul Senatului.
Problema sistării lucrărilor de plen fusese ridicată încă de săptămâna trecută de către senatorul UDMR Attila Verestoy care a propus conducerii Senatului să contribuie la promovarea alegerilor europene prin trimiterea aleşilor în teritoriu ca ?ambasadori?. Senatorul Uniunii se arăta preocupat de faptul că imaginea României va avea de suferit ca stat membru UE în condiţiile în care la alegerile pentru PE se va înregistra o prezenţă de 20% la vot, aşa cum ar sugera ultimele sondaje de opinie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close