Antena 3 CNN Politică Senatorii şi deputaţii amână din nou modificarea statutului lor. De ce nu vor discuta despre renunţarea la imunitate

Senatorii şi deputaţii amână din nou modificarea statutului lor. De ce nu vor discuta despre renunţarea la imunitate

Senatorii şi deputaţii amână din nou modificarea statutului lor. De ce nu vor discuta despre renunţarea la imunitate
01 Apr 2015   •   14:37

Modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor mai are de aşteptat. Chestiunea imunităţii aleşilor nu intră miercuri în dezbaterea plenului Parlamentului deoarece nu are un raport de la comisia de specialitate. Ludovic Orban a declarat că până va fi schimbat statutul, ridicarea imunităţilor se vor "judeca" după Constituţie. "Birourile Permanente au decis să sesizeze Comisia pentru statut pentru aceste proiecte de modificare a statutului deputaţilor şi senatorilor. Am sesizat comisia şi modificările la statut se vor dezbate la prima şedinţă a comisiei şi apoi în plen, la prima şedinţă după elaborarea raportului", a spus Orban.

Întrebat cum se va judeca o speţă a procurorilor până la modificarea statutului, Orban a răspuns: "Conform textului constituţional articolul 176 aliniatul 2, care spune că hotărârile Parlamentului se adoptă cu majoritatea deputaţilor, respectiv, senatorilor". El a mai spus că liberalii au sesizat Curtea Constituţională în urma votului la Dan Şova.

Senatul a respins, săptămâna trecută, solicitarea Parchetului de arestare preventivă a senatorului PSD Dan Şova, luând în considerare prevederile Statutului deputatului şi senatorului, care precizează ca o astfel de hotărâre va fi adoptată cu votul majorităţii senatorilor.

×
Subiecte în articol: parlament DNA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close