Antena 3 CNN Politică Senatorii şi deputaţii români se joacă de-a banca. Vezi ce împrumuturi fac parlamentarii

Senatorii şi deputaţii români se joacă de-a banca. Vezi ce împrumuturi fac parlamentarii

Senatorii şi deputaţii români se joacă de-a banca. Vezi ce împrumuturi fac parlamentarii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    05 Oct 2011   •   19:23

Pe timp de criză, senatorii şi deputaţii români se joacă de-a băncile. Parlamentarii nu mai apelează la instituţiile financiare care pun condiţii şi dobânzi, ci se împrumută între ei. Sau îşi împrumută rudele şi prietenii.

Senatorul PDL Mircea Andrei are o avere impresionantă. Peste şase milioane de euro în conturile din ţară şi străinătate, aşa că s-a lipsit, fără probleme, de alte aproape patru milioane de euro.

Andrei a dat 18 împrumuturi, în lei, euro şi dolari mai multor persoane fizice dar şi unui hotel din Austria. Deşi a refuzat iniţial să comenteze, senatorul a declarat că preferă să-şi ajute prietenii în loc să să investească în afaceri.

Proaspătul deputat UNPR Mihai Boldea are 35 de ani şi patru apartamente, o casă şi patru terenuri trecute în declaraţia de avere. Cu toate acestea, a împrumutat 500.000 de euro de la fratele său mai mic, absolvent al facultăţii de medicină în 2004.

Ulterior, i-a împrumutat el fratelui 150.000 de euro. Într-un final i-a donat acestuia trei apartamente în doar două zile.

Şi social-democratul Marian Ghiveciu se joacă de-a banca. Şi, ca să nu piardă şirul celor pe care i-a ajutat, are un carneţel unde ţine evidenţa banilor daţi cu împrumut.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close