Antena 3 CNN Politică Senatorul Cătălin Voicu, condamnat la 5 ani de închisoare, alături de Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu

Senatorul Cătălin Voicu, condamnat la 5 ani de închisoare, alături de Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu

Senatorul Cătălin Voicu, condamnat la 5 ani de închisoare, alături de Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu
de L.D.    |    01 Iun 2012   •   13:18

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat de instanţa supremă, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind definitivă.
   
Cătălin Voicu a fost condamnat două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la 4 şi 5 ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de 1,2 ani de închisoare, el urmând să execute pedepasa cea mai mare, adică 5 ani.
 
Decizia completului de trei judecători al instanţei supreme poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.


Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
   
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat că omul de afaceri a stat în arest preventiv între 8 şi 11 aprilie 2010.

Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, de către instanţa supremă.

Fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, vineri, în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind însă definitivă.


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu sentinta

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close