Antena 3 CNN Politică Senatorul Liviu Câmpanu: PDL a încercat să îmi cumpere votul la moţiune. Boc a făcut presiuni asupra mea

Senatorul Liviu Câmpanu: PDL a încercat să îmi cumpere votul la moţiune. Boc a făcut presiuni asupra mea

Senatorul Liviu Câmpanu: PDL a încercat să îmi cumpere votul la moţiune. Boc a făcut presiuni asupra mea
Sursa foto: INTACT Images
30 Oct 2010   •   09:51

Senatorul Liviu Câmpanu susţine că PDL a încercat să-i cumpere votul la moţiunea de cenzură. Câmpanu, fost membru UNPR, acum senator independent, afirmă că i s-a oferit postul de inspector şcolar general în Botoşani. Pentru că a refuzat, în ziua votului, premierul Boc ar fi încercat să îl convingă să nu susţină moţiunea de cenzură.

Liviu Câmpanu a povestit în direct la Antena 3 despre încercările repetate ale democrat liberalilor de a-i cumpăra votul. Potrivit senatorului independent, chiar în timp ce moţiunea era dezbătută în Parlament, Emil Boc negocia printr-un intermediar, votul lui Câmpanu.

Printr-un comunicat de presă, premierul neagă acuzaţiile.

"Primul-ministru Emil Boc nu a realizat nici un demers care să influenţeze în vreun fel votul senatorului Liviu Câmpanu la moţiunea de cenzură dezbătută miercuri. Primul-ministru nu i-a promis funcţia de prefect al judeţului Botoşani senatorului Liviu Câmpanu şi nu a încercat să influenţeze opţiunea de vot a altor parlamentari", a precizat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al premierului.

Liviu Câmpanu susţine că aceasta nu a fost singura încercare de mituire. Cu o zi înaintea votului asupra moţiunii de cenzură, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-ar fi oferit postul de şef al Inspectoratului şcolar judeţean Botoşani. Ministrul Funeriu a dezminţit însă informaţia, printr-un comunicat de presă.

Senatorul Liviu Câmpanu, fost vicepreşedinte al UNPR, a anunţat cu o zi înaintea votului, că va susţine moţiunea de cenzură şi că demisionează din partid. El a fost exclus din UNPR a doua zi, după ce a votat "pentru" moţiune.

 


×
Subiecte în articol: UNPR pdl Emil Boc vot
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close