Antena 3 CNN Politică Senatorul PDL Mircea Cinteză demisionează din Senat. Află motivul

Senatorul PDL Mircea Cinteză demisionează din Senat. Află motivul

Senatorul PDL Mircea Cinteză demisionează din Senat. Află motivul
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
07 Dec 2011   •   10:36

Senatorul PDL Mircea Cinteză a anunţat, miercuri, în plen, că demisionează din calitatea de parlamentar începând cu data de 9 decembrie.

Cinteză a renunţat la funcţie ca urmare a alegerii sale în conducerea Colegiului Medicilor Bucureşti.

"Este o activitate pe care am făcut-o şi în trecut şi care mi se potriveşte. Am avut cinstea să fiu ales de colegii mei din Bucureşti şi am decis, pentru că este o activitate pe 4 ani, că e important să o duc la împlinire. (...) În toată perioada în care am fost parlamentar mi-am continuat activitatea profesională considerând că, în felul acesta, voi fi mai aproape de problematica sistemului de sănătate pe care l-am reprezentat în Parlament, în mod profesionist" a declarat Mircea Cinteză, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3.

Cinteză a afirmat că decizia de renunţa la funcţia din Senat vine în contextul în care, în 27 ianuarie 2011, ANI a constatat starea de incompatibilitate a acestuia deoarece, pe lângă calitatea de parlamentar a deţinut şi mai multe funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

"Am luat această decizie, având în vedere şi observaţia ANI, cum că aş fi incompatibil ca medic şef de secţie, acest lucru încă nu s-a rezolvat, dar este, de asemenea, un semn de întrebare. În acest context, nu mai pot face ambele activităţi" a afirmat Mircea Cinteză.



Mircea Cinteză, în vârstă de 51 de ani, este de profesie medic, lucrând la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde este şef de clinică. El este şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Cinteză are experienţă în conducerea acestei instituţii întrucât acesta a deţinut funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, în perioada 1997-2007.

El este la al doilea mandat de senator.  În actuala legislatură a fost ales în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr.03 Argeş.

În 2000, Mircea Cinteză a intrat în PNL. În decembrie 2006 a trecut la PLD, devenind membru al Partidului Democrat Liberal odată cu fuziunea PD cu PLD.

 


"Politica românească are din ce în ce mai mulţi profesionişti. Sunt convins că şi cel care îmi va lua locul, şi ceilalţi, pot duce la capăt aceste sarcini, în condiţiile în care România trebuie să îşi reajusteze politica, în raport de ce se întâmplă în întreaga lume" a declarat, miercuri, Mircea Cinteză.


 


×
Subiecte în articol: functie parlament
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close