Antena 3 CNN Politică Senatorul PSD Cătălin Voicu va fi pus în libertate

Senatorul PSD Cătălin Voicu va fi pus în libertate

Senatorul PSD Cătălin Voicu va fi pus în libertate
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Apr 2011   •   15:03

Înalta Curte a decis că senatorul PSD Cătălin Voicu poate fi pus în libertate. Instanţa a dispus înlocuirii măsurii de arestare preventivă cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea. Procurorii pot face recurs la această decizie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, în 17 noiembrie 2010, cererile de eliberare formulate de avocaţii lui Cătălin Voicu şi luate în discuţie în urmă cu o zi. Senatorul rămâne, astfel, în arest preventiv.

Cătălin Voicu şi Costel Căşuneanu au fost audiaţi, anterior, de către magistraţi. La finalul audierilor, judecătorii au dezbătut două solicitări privind măsura arestării lui Voicu, precum şi o cerere din oficiu privind legalitatea şi temeinicia menţinerii măsurii arestării preventive în cazul senatorului.

Procurorul DNA a susţinut că Voicu, în declaraţia sa, "a recunoscut că a cerut dosare, că s-a interesat despre dosare, că a preluat şi a înmânat mai departe hotărâri ale instanţei şi că a discutat cu un judecător despre situaţia juridică a dosarului unuia dintre inculpaţi".



×
Subiecte în articol: senator PSD voicu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close