Antena 3 CNN Politică Senatul a adoptat Legea ANI şi a respins revenirea TVA la 19%. Boc: Când se doreşte, se poate (VIDEO)

Senatul a adoptat Legea ANI şi a respins revenirea TVA la 19%. Boc: Când se doreşte, se poate (VIDEO)

Senatul a adoptat Legea ANI şi a respins revenirea TVA la 19%. Boc: Când se doreşte, se poate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Aug 2010   •   17:21

Senatul a adoptat, în şedinţa de marţi, proiectul de Lege al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Senatorii nu au fost, însă, de acord cu revenirea TVA la 19%, aşa cum aprobase, luni, Comisia de buget-finanţe.

Legea ANI a trecut cu 78 de voturi "pentru", o abţinere şi niciun vot împotrivă. Actul normativ a fost adoptat în forma propusă de Camera Deputaţilor, după ce senatorii au respins amendamentul privind exceptarea liderilor sindicali de la obligaţia de a depune declaraţii de avere.

La începutul săptămânii trecute, legea ANI a fost adoptată de Cameră, cu 204 voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri.

România a fost criticată anul acesta în raportul pe justiţie al Comisiei Europene din cauza neadoptării Legii ANI.

După votul dat de senatori, premierul Emil Boc a declarat că este mulţumit de ceea ce s-a întâmplat şi că adoptarea legii ANI reprezintă dovada că, atunci când doresc, parlamentarii îşi fac treaba.

"Iată că atunci când se doreşte, se poate. Atunci când există voinţă, parlamentarii au dovedit că se poate. Le mulţumesc în primul rând pentru că au pus-o pe ordinea de zi şi apoi pentru că au votat-o", a declarat Emil Boc, adăugând că "România recâştigă o parte din credibilitatea pierdută data trecută când legea a fost respinsă".

Tot în şedinţa de marţi, plenul Senatului a aprobat OUG 58/2010, menţinând astfel nivelul TVA la 24%. 64 de senatori au votat "pentru", iar 50 "împotrivă". Parlamentarii nu au fost, astfel, de acord cu revenirea TVA la 19%.

Comisia de buget-finanţe din Senat a respins, luni, creşterea TVA de la 19% la 24%, modificând ordonanţa Guvernului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lege ANI adoptare Senat
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close