Antena 3 CNN Politică Senatul a respins moţiunea „Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu-Boc“, iniţiată de USL

Senatul a respins moţiunea „Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu-Boc“, iniţiată de USL

Senatul a respins moţiunea „Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu-Boc“, iniţiată de USL
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Oct 2011   •   19:05

Senatul a respins moţiunea  „Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu-Boc“, iniţiată de USL.

În favoarea moţiunii au votat 66 de senatorii, iar împotriva sa au fost 62 de voturi plus o abţinere. Pentru a trece, moţiunea avea nevoie de 69 de voturi în favoare.

Liderii grupurilor senatoriale ale opoziţiei au susţinut, luni, după ce moţiunea simplă "Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu-Boc", respinsă, a întrunit totuşi un vot majoritar din partea parlamentarilor PSD şi PNL, că puterea a pierdut majoritatea în acestă Cameră legislativă.
   
Liderul grupului PNL, Puiu Haşotti, a subliniat că, în urma votului secret, s-a dovedit că opoziţia este majoritară în Senat.
   
La rândul său, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, le-a spus colegilor senatori de la putere că "este amar gustul pierderii".
   
"O să vă obişnuiţi cu el. O să fie din ce în ce mai amar şi din ce în ce mai des. (?) Semnalul acesta nu vă îngrijorează. E un semnal, totuşi", a atenţionat social-democratul.
   
"Votul de astăzi, dacă nu poate fi altceva, e un semnal puternic că nu aveţi dreptate, e un semnal pe care opoziţia l-a adresat celor care cu disperare se uită astăzi la noi să vadă dacă putem să facem ceva pentru ei", a afirmat Sârbu.

×
Subiecte în articol: motiune USL senatori voturi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close